Kókuszolajat vagy zsírt mihez használtok? Egészségesebb, mint az olaj?
Nem egészségesebb, mint egy olivaolaj, vagy más növényi olaj.
Más.
Hájpolják, de közben ipari termék (homályos háttérrel)..
"A lelkiismeretlen gyártók olcsó kopra felhasználásával, centrifugálással megtisztítják az olajat, majd azt állítják, hogy organikus minőségű.
A mai forgalmazók a legolcsóbb, finomított, kémiailag fehérített és kémiailag szagtalanított kókuszolajokat árulják. "
Én azon sütök tojást, be is lehet habarni, dinsztelni de még a süteményekben is megállja a helyét. Semmi problémám nincs vele és nagyon régóta használom. Mindenkinek szíve joga, hogy mit kedvel.
Egyébként pedig a paprikáskrumplit, hagymás burgonyát és egyéb magyaros ételeket disznózsírral készítem.
Az állati zsírok és a kókuszzsír telített zsír. Túl nagy mennyiségben koleszterinproblémákhoz vezethet, szívbetegseg stb.
A nem sűtéshez való olajak, pl olivaolaj pedig hő hatására kb minden jótékony tulajdonságaikat elvesztik és tranzsírokká alakulnak ami még a telített zsírsavnál is egészségtelenebb. Sokkal nagypbb kockázat. (A napraforgó és a repce nem ilywn, azokból nem lesz transzzsír)
Én sütéshez felváltva használok kókuszolajat és sütéshez való olivaolajat. Bő olajban sosem készítek semmit. Igazából a pegjobb ha az ember váltogatja az állati és növényi forrásokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!