Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kókuszolajat vagy zsírt mihez...

Kókuszolajat vagy zsírt mihez használtok? Egészségesebb, mint az olaj?

Figyelt kérdés
2022. máj. 12. 08:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
52%
Kókusz zsírt.
2022. máj. 12. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
46%
Én “töpörtyűzsírt” használok, kenyérre kenve. Szerintem finomabb is és talán egészségesebb is, mint a napraforgó olajoskenyér.
2022. máj. 12. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:
sütés-főzésre gondoltam
2022. máj. 12. 09:21
 4/14 anonim ***** válasza:
64%

Nem egészségesebb, mint egy olivaolaj, vagy más növényi olaj.

Más.


Hájpolják, de közben ipari termék (homályos háttérrel)..


[link]


"A lelkiismeretlen gyártók olcsó kopra felhasználásával, centrifugálással megtisztítják az olajat, majd azt állítják, hogy organikus minőségű.

A mai forgalmazók a legolcsóbb, finomított, kémiailag fehérített és kémiailag szagtalanított kókuszolajokat árulják. "

2022. máj. 12. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2022. máj. 12. 09:45
 6/14 anonim ***** válasza:
89%
Egy időben cukorbeteg lányomnak főztem vele, mert akkor az folyt a csapból is, hogy milyen egészséges. Aztán kb. 6 éve kitalálták az okosok, hogy semmivel sem egészségesebb, mint más növényi olaj, azóta nem veszek.
2022. máj. 12. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
78%
Nem egészségesebb, még nem próbáltam, állítólag finom.
2022. máj. 12. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
84%
Arcmosásra és a hajam hidratálására használom, a konyhában szinte sosem.
2022. máj. 12. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
86%

Én azon sütök tojást, be is lehet habarni, dinsztelni de még a süteményekben is megállja a helyét. Semmi problémám nincs vele és nagyon régóta használom. Mindenkinek szíve joga, hogy mit kedvel.

Egyébként pedig a paprikáskrumplit, hagymás burgonyát és egyéb magyaros ételeket disznózsírral készítem.

2022. máj. 12. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
80%

Az állati zsírok és a kókuszzsír telített zsír. Túl nagy mennyiségben koleszterinproblémákhoz vezethet, szívbetegseg stb.

A nem sűtéshez való olajak, pl olivaolaj pedig hő hatására kb minden jótékony tulajdonságaikat elvesztik és tranzsírokká alakulnak ami még a telített zsírsavnál is egészségtelenebb. Sokkal nagypbb kockázat. (A napraforgó és a repce nem ilywn, azokból nem lesz transzzsír)


Én sütéshez felváltva használok kókuszolajat és sütéshez való olivaolajat. Bő olajban sosem készítek semmit. Igazából a pegjobb ha az ember váltogatja az állati és növényi forrásokat

2022. máj. 12. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!