Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy mondjam meg valakinek...

Hogy mondjam meg valakinek kedvesen, hogy nem kellene főznie?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy ismerek valakit aki elég jól főz. Ő szokott nekem mindig ennivalót csinálni, ezzel nincs is gond. Viszont az a nagy problémám, hogy el vagyok hízva, 120kg vagyok a 173 cm-es magasságomhoz.

Valahogy meg akarom mondani neki, hogy nem kéne főznie, mert az a baj, hogy jól is főz, finomat meg túl sokat is csinál és nekem pedig elég jó az étvágyam, ezért csak hízok miatta.

Hogy mondjam meg neki kedvesen, hogy hagyja abba a főzést?

2022. máj. 6. 13:06
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
90%
Itt azért mélyebben meghúzódó problémák is vannak, nem csak az evés. Ennyire rossz a kapcsolatotok, hogy nem mersz neki nemet mondani? Így leírásból egy tipikus magyaros étellel szeretlek történet rajzolódik ki. Léteznek amúgy kalóriaszegény receptek, amikből ha túleszel sem akkora probléma, hisz kevesebb kalóriát viszel be, mint egy normál kajához képest. Egyél sok levest a főétel előtt, akkor kevesebbet fogsz kívánni a nehezebb fogásokból is.
2022. máj. 6. 22:08
 22/46 anonim ***** válasza:
100%
főzzél magadra, nem nagy valami
2022. máj. 7. 00:22
 23/46 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nem én vásárlok be, kb. mindent ő csinál. Így ha titokban, amikor nincs otthon nekiállnék főzni magamnak, akkor se tudnék olyan jókat elkészíteni. Illetve ha főznék magamnak, majd ő is főzne akkor ennem kellene mind2-ből, az meg még több étel mind amennyit most eszek.
2022. máj. 7. 09:58
 24/46 anonim ***** válasza:
100%
23. Miért érzem azt hogy csak a kifogásokat keresed?
2022. máj. 7. 10:02
 25/46 anonim ***** válasza:
100%
Mert így van.Hagyni kell akkor hadd hízzon.Nem lehet mit tenni.
2022. máj. 7. 11:38
 26/46 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezö: ismered azt a szót, hogy NEM? Gyakorold szorgalmasan a következö mondatot: KÖSZÖNÖM, NEM KÉREK!
2022. máj. 7. 16:13
 27/46 anonim ***** válasza:
100%

Biztos vagy benne, hogy kizárólag a nagyobb adag főtt ételtől híztál el? Szerintem a legtöbbet a nasizas, sütik, cukros üdítők, sok kenyér, rizs, krumpli és tészta vannak tele üres kalóriákkal. Én ezektől hízom. Ezeket egyáltalán nem fogyasztod vagy csak mértékkel? Egy főzött ebéd kezdődik a kevéssel, ami víz, zöldség, hús egyik sem sok kalória, plusz jól eltelit. A második általában, főzelék, husfele sülve vagy ragukent, zöldségekkel. A kötetre figyelni kell az biztos. Sütemény? Helyette egyél egy gyümölcsöt. Ötször egyél egy nap keveset. Ha éhenhalva ülsz asztalhoz, akkor többet eszel a kelleténél. Minden étkezés előtt igyál meg egy nagy pohár vizet vagy teát cukor nélkül.

Ezen kívül te szedj magadnak! Válasz kistányert ne a normál tányért evéshez! Mondj nemet! Jogod van nemet mondani bárkinek bármire! Ezen kívül önkontroll!

2022. máj. 7. 17:00
 28/46 anonim ***** válasza:
91%

Az önuralmadon csak te segíthetsz, más nem.

Főz, oké, kevesebbet eszel belőle és kész. Persze, tudom, könnyű a másikra fogni a saját gyengeségedet, csak nem tisztességes.

2022. máj. 8. 09:57
 29/46 A kérdező kommentje:

Igen ezt könnyű mondani, hogy egyek kevesebbet, meg mondjak nemet. Valószínűleg el sem tudjátok képzelni milyen lehet az én helyemben lenni.

Meg vagyok hízva, ezért a méretem miatt szinte állandóan éhes vagyok, finomat is főz, és ha magamnak akarok valamit akkor megsértődik. Egyáltalán felfogtátok ti ezt? Ez nem csak annyi hogy csettintek egyet és kész..

2022. máj. 8. 13:49
 30/46 anonim ***** válasza:
100%
29. Kifogás, kifogás, kifogás.
2022. máj. 8. 14:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!