Hogy mondjam meg valakinek kedvesen, hogy nem kellene főznie?
Az a helyzet, hogy ismerek valakit aki elég jól főz. Ő szokott nekem mindig ennivalót csinálni, ezzel nincs is gond. Viszont az a nagy problémám, hogy el vagyok hízva, 120kg vagyok a 173 cm-es magasságomhoz.
Valahogy meg akarom mondani neki, hogy nem kéne főznie, mert az a baj, hogy jól is főz, finomat meg túl sokat is csinál és nekem pedig elég jó az étvágyam, ezért csak hízok miatta.
Hogy mondjam meg neki kedvesen, hogy hagyja abba a főzést?
Biztos vagy benne, hogy kizárólag a nagyobb adag főtt ételtől híztál el? Szerintem a legtöbbet a nasizas, sütik, cukros üdítők, sok kenyér, rizs, krumpli és tészta vannak tele üres kalóriákkal. Én ezektől hízom. Ezeket egyáltalán nem fogyasztod vagy csak mértékkel? Egy főzött ebéd kezdődik a kevéssel, ami víz, zöldség, hús egyik sem sok kalória, plusz jól eltelit. A második általában, főzelék, husfele sülve vagy ragukent, zöldségekkel. A kötetre figyelni kell az biztos. Sütemény? Helyette egyél egy gyümölcsöt. Ötször egyél egy nap keveset. Ha éhenhalva ülsz asztalhoz, akkor többet eszel a kelleténél. Minden étkezés előtt igyál meg egy nagy pohár vizet vagy teát cukor nélkül.
Ezen kívül te szedj magadnak! Válasz kistányert ne a normál tányért evéshez! Mondj nemet! Jogod van nemet mondani bárkinek bármire! Ezen kívül önkontroll!
Az önuralmadon csak te segíthetsz, más nem.
Főz, oké, kevesebbet eszel belőle és kész. Persze, tudom, könnyű a másikra fogni a saját gyengeségedet, csak nem tisztességes.
Igen ezt könnyű mondani, hogy egyek kevesebbet, meg mondjak nemet. Valószínűleg el sem tudjátok képzelni milyen lehet az én helyemben lenni.
Meg vagyok hízva, ezért a méretem miatt szinte állandóan éhes vagyok, finomat is főz, és ha magamnak akarok valamit akkor megsértődik. Egyáltalán felfogtátok ti ezt? Ez nem csak annyi hogy csettintek egyet és kész..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!