Hogyan mondjam meg kedvesen a védőnőnek, hogy ne hozza fel folyton a magánéletem?
Minek beszélgettek eleve majd' egy órát?
Terhesség alatt elvileg kétszer kell kimennie családlátogatásra és slussz.
A havi tanácsadáson pedig max. az adatok bekörmölése, valamint mázsálás, pisinézés (nálunk még ez se) a dolga.
Amint ez megvan, mondj búcsút.
Amikor a magánéletedről kérdez, te visszakérdezel, hogy "Akkor végeztünk? Mennék, mert dolgom van". HA visszakérdez, mondd meg, hogy a magánéletedet a barátnőiddel szoktad megbeszélni, nem tudod, miért kapcsolódik a terhességed gondozásához. Ennyi.
A gyerek dolgaiban nekem 0 segítséget nem adott a védőnő. Nővérem gyerekei miatt gyakorlatom már volt, ami kérdés felmerült, azt a kórházban megválaszolták, illetve anyós és az internet rendelkezésemre állt információ gyűjtésre. Ennyi.
3,5 éves a fiam, a mai napig semmi segítséget nem nyújt a védőnő (bár attól az alkesztól nekem nem is kellene)
Nem kell szélsőségesen reagálni.
Ne haragudjon, de erről nem szeretnék beszélni.
A szüleid munkahelye: ez az ő dolguk, nem szeretnéd kibeszélni őket, nem érinti a babát.
Masodszor toroltetted a kerdesem, hany eves vagy;)
15?
Ha kiskorú vagy, akkor azért pörög a magánéleteden, mert 16 éves korig még te is a védőnő által gondozott gyerekek közé tartozol. Majd nézd meg a babád kiskönyvét, benne van, h 16 éves korig lesz gondozott. Amikor gyerek szül gyereket, jóhogy pörgés van azon, ki tartja majd el a babát, miből, hol laktok majd, mit fog enni, hol alszik a abba, megvannak-e a szükséges babaholmik, stb. és igen ,a védekezés is téma, h máskor ne kerülj ilyen helyzetbe, h 3 után terhes leszel egy majdnem idegen valakitől.
Ha felnőtt lennél, fel se merülne ez a kérdés, mert 2 perc alatt intéznéd ezt a helyzetet, lazán, intelligensen, felnőtt módjára plusz a védőnőben sem merülnének fel ezek a kérdések, ha lenne munkád, pénzed, lakásod.
Ne haragudj, de tényleg elég fiatal lehetsz... Én is különéltem a gyerek apjától terhesség alatt, de soha nem kérdezték meg, h a szüleim hol dolgoznak :D Mivel 28 éves voltam, és tudta rólam a védőnp, h van munkahelyem (az utolsó percig dolgoztam amúgy).
Szóval ha olyan fiatal vagy, akkor van némi köze hozzá. Ha nem vagy annyira fiatal, akkor meg tanuld meg kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!