Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy mondjam meg valakinek...

Hogy mondjam meg valakinek kedvesen, hogy nem kellene főznie?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy ismerek valakit aki elég jól főz. Ő szokott nekem mindig ennivalót csinálni, ezzel nincs is gond. Viszont az a nagy problémám, hogy el vagyok hízva, 120kg vagyok a 173 cm-es magasságomhoz.

Valahogy meg akarom mondani neki, hogy nem kéne főznie, mert az a baj, hogy jól is főz, finomat meg túl sokat is csinál és nekem pedig elég jó az étvágyam, ezért csak hízok miatta.

Hogy mondjam meg neki kedvesen, hogy hagyja abba a főzést?

2022. máj. 6. 13:06
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy kövér vagy, még nem kell többet enni - ez ugyanis csak arra jó, hogy még tovább fogsz hízni.

Ha tényleg fogyni akarsz, akkor magadat kell fegyelmezni és csak annyit enni, amivel kalóriaminuszban vagy, a többit meg egyszerüen vagy betenni a hütöbe vagy lefagyasztani, de nem megenni.

Fogyni nem akkor fogsz ugyanis, ha nincs mit enni, hanem ha képes vagy megállni egy normális adagnál, és a többire azt mondani, hogy "köszönöm, jól laktam, többet nem kérek!"

Amit elárulhatnál, ki ez a titokzatos személy, aki ennyire hízlalni akarna, de mindenképpen meg kellene neki mondanod, hogy neked fogyni kell, fözzön kevesebbet, vagy mást, vagy másként!

2022. máj. 6. 17:14
 12/46 anonim ***** válasza:
100%
Amíg a kifogásokat keresi az ember teljesen miről van szó addig semmi sem fog változni.Én is mikor telt voltam- hozzáteszem most sem vagyok nádszál de eü.okok miatt nem sportolhattam és feljött egy kis felesleg emiatt-mindig kifogást találtam hogy miért nem tudok fogyni.Mikor viszont besokalltam és tényleg életmódot váltottam lement a felesleg nagy része és hozzászoktam hogy mozgok heti 3-4 alkalommal és odafigyelek a táplálkozásomra megváltozott sok minden.Ez is egy függőség akárcsak a dohányzás és akaraterőn múlik hogy sikerül e leállítani magad.Nemcsak dumálok én a cigiről is leszoktam és gyógyszereket is szedtem mert nem tudtam aludni.Minden ilyen káros szenvedélyemtől megszabadultam mert akartam.Te is képes vagy rá csak nem vagy még eléggé besokallva.Nemrég újra elkezdtem sportolni mert nem szeretnék újra úgy kinézni mint előtte mert ha most hagyom hogy tovább hízzak akkor gond lesz és ezt nem akarom.Míg nem tudtam mozogni kicsit rászoktam a nasikra is.Nagyon nehezen de kibírom már hogy ne egyem ezeket vagy ha eszek is ilyet akkor nagyon keveset és le van tudva.A saját magad érdekében próbáld meg kibírni hogy nem eszed magad degeszre.Hidd el fel fog jönni még pár kg mert egyre többet fogsz enni és nem lesz jó vége.Az életedet is befolyásolja a súlyod.Nem tudom férfi vagy e vagy nő de ha nincs párod akkor lehet hamarabb lenne ha kicsit fogynál.Nem bántásból írom hidd el.Állj neki és változtass vagy nem 120 kg hanem sokkal több.
2022. máj. 6. 17:32
 13/46 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy nem tudok magamnak főzni, se lebeszélni róla. Egyszer próbáltam, hogy magamnak főzök, de megsértődött, mert hogy szerinte nem ízlik az amit ő főz, és ezért csináltam magamnak külön kaját.

A kevesebbet merek az működik, de az is csak átmenetileg, mert sokszor van amikor ő merít, vagy pedig előre megteríti az asztalt, úgy hogy már ki van merve a tányérba. Nyilván amit kimerít, nem fogom meghagyni, tehát lényegében ő szabályozza, hogy mennyit eszek és sokszor van hogy erre még pluszban hozzáeszek.

2022. máj. 6. 17:33
 14/46 anonim ***** válasza:
83%

Sokkal több leszel azt akartam írni.

Az elején teljesen mindegy miről van szó azt akartam írni csak mindig elgépelem:D

2022. máj. 6. 17:34
 15/46 anonim ***** válasza:
100%
De ki ez?Anyukád?
2022. máj. 6. 17:35
 16/46 anonim ***** válasza:
100%
Jó, de ha szólsz neki, hogy szeretnél fogyni és ezért kicsit kisebb adagokat ennél, szedjen neked kevesebbet, akkor biztos megtenné. Ha mégsem, akkor szólj újra vagy csak ne egyél meg mindent, amit elédtesz. Ha problémázik, hogy biztos nem ízlik, akkor mondd el újra, hogy nagyon finom, de diétázol és ehhez kevesebbet kell enned.
2022. máj. 6. 17:43
 17/46 anonim ***** válasza:
100%

A kevesebbet merek az működik, de az is csak átmenetileg, mert sokszor van amikor ő merít, vagy pedig előre megteríti az asztalt, úgy hogy már ki van merve a tányérba.

Jobb családban illik megkérdezni hogy mennyit szedjek a másiknak nem csak ellökni hogy "nesze egyél"

2022. máj. 6. 17:47
 18/46 anonim ***** válasza:
100%
ellökni=odalökni
2022. máj. 6. 17:48
 19/46 anonim ***** válasza:
100%

16-os hiába mondod kifogás mindig lesz és addig míg ez van nem fog soha lefogyni a kérdező és csak egyre hízni fog míg végül beteg nem lesz.

Akkor megköszönheti magának és a szakácsnak is de főleg saját magának mert ilyen hogy felnőtt embernek megmondja valaki hogy mennyit egyen :DDDD

Ez nonszensz hacsak nem egy gyerekről van szó dehát a kérdező nem gyerek.

Megsértődik az a valaki ha nem eszi magát tele.Én megmondanám neki hogy figyuka nem akarok 200 kg lenni ha nem haragszol :DDD

Kérdező legyél férfi vagy ha nő vagy legyél egy erős nő és ne hagyd hogy megmondja bárki is hogy mennyit egyél.

2022. máj. 6. 17:49
 20/46 anonim ***** válasza:
91%

"A kevesebbet merek az működik, de az is csak átmenetileg, mert sokszor van amikor ő merít, vagy pedig előre megteríti az asztalt, úgy hogy már ki van merve a tányérba. Nyilván amit kimerít, nem fogom meghagyni,"

Pedig éppen ezt kellene tenned! Ha rendszeresen meghagyod, amit nem akarsz/nem kellene megenned, akkor anyukád megszokja, hogy kevesebbet szed vagy hagyja, hogy te szedjél magadnak.

Másrészt "Az a baj, hogy nem tudok magamnak főzni" - akkor ne főzz, hanem egyél nyers ételeket - jobban is laktatnak, kevesebb kalóriát is fogyasztasz vele, és az tévedés, hogy az embernek főtt ételre egyáltalán szüksége van, az egyetlen előnye, hogy a legtöbb embernek jobban ízlik, többet meg tud belőle enni. Csak ezek a te esetedben inkább hátránynak számítanak.

Tényleg, ne kifogásokat keress, hanem kezdd el és utána minden nap folytasd egy napig - mire észbekapsz, megszokod a kevesebbet evést, és le tudsz fogyni normál súlyra.

A rakacióidból egyelőre azt látom, még nem vagy ott, hogy tényleg komolyan le akarj fogyni, egyelőre csak játszol a gondolattal, illetve MEGMAGYARÁZOD, miért nem lehetséges.

Ha eljutsz oda, hogy nem kifogásokat keresel, hanem tényleg akarod, akkor meg fogod oldani ezeket a problémákat is.

2022. máj. 6. 20:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!