Mitől lesz a sült krumpli kásás?
1. felkockázom
2. serpenyőben zsírt hevítek
3. ráteszem, kevergetem
4. kész
5. ehető, de kásás
Hol a hiba?
Bővebb zsiradékban kell sült krumplit csinál i. Ha csak átpirítod kis zsiradékon, akkor elő kell főzni.
Vagy süsd sütőben, ha nem akarsz sok zsiradékot használni.
Sütnivaló krumplit vegyél hozzá, a lisztes, föznivaló lesz ilyen.
Meg ne kevergesd, mert attól is összetörik, hanem néha rázogasd meg.
Vannak különböző krumpli típusok, pont ahogy van kásás meg ropogós alma is, van kásás meg ropogós krumpli is.
Sütni általában újkrumpli a jobb, illetve az erre tenyésztett variánsok.
A másik féle inkább pürének, pogácsának, krokettnek, hajába sütve az igazi. Ezeket is okkal tenyészik.
A másik ok, ha túltelítetted a serpenyőt.
Amikor a hideg krumpli túl sok, leviszi az olaj hőmérsékletét, így az lassabban süti át, a krumpli zsíros, petyhüdt lesz.
Szóval ne tegyél bele egyszerre túl sokat.
A másik tipp az elősütés, amit a vendéglátásban is sokan csinálnak. Kb 2/3ra elkészítik, kiemelik és hagyják kicsepegni, aztán rendelésre ropogósra sütik. Általában mivel sok kell, max 15-20 percet áll, lámpa alatt, szóval nem megy az sehova, de az állaga jobb.
Ettől lesz kívül roppanós, belül pedig puha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!