Hogyan csinálod? Van itt, aki szokott hasonlót csinálni? Hogyan kell a főtt krumplit tepsiben megsütni? Csak beolajozni? Hány fokon, stb? Miben sütöd? Alufólia kell alá? Minden részlet jó lenne.
Lehet simán pirítani, én teszek alá sütőpapírt, a krumplit megolajozom kicsit, sózom, és rakok rá fűszereket is.
Aztán lehet csőben sütni, ilyenkor alulra megy ugyanúgy sütőpapír, a krumpli karikára szeletelve, egy rétegben letéve, sózva, erre megy tejföl, majd reszelt sajt.
A sütési idő minimális, hiszen tulajdonképpen készen van, csak pirítani kell, 15-20 perc alatt kész van ha meleg krumplival indítasz.
4!
Nem igazán érdekel, hogy szerinted mit szokás és mit nem, mint írtam, nálunk sokszor készül ilyen krumpli. Koze nincs az elosutott hasábhoz. Sima, kockára vágott, sós vízben főtt krumpli van megsutve.
4-es: ennyire egycsatornás agyad van, hogy nem vagy képes a kérdést értelmezni???
Rengeteg receptben szokás a (hajában, vagy vízben) fött krumoplit sütöben vagy serpenyöben átsütni.
Kérdezö: a krumplit füszerezd, kis olajat tegyél rá, és elömelegített sütöben pirítsd át. Sok idö nem kell neki, mert nem nyers, elég, hogy színt kapjon.
4-6-os: ezek szerint még keresni sem tudsz, mindjárt az elsö találat ez:
De rengeteg más recept is van még, söt sokfelé a brassóihoz is elöre megfözött krumplit pirítanak hozzá
Aztán hol probáltál receptet keresni, mert a Google rengeteget kiad "főtt krumpli sütve" címszóra!😅 Én már vagy 20 éve csinálok ilyet, hol a steak burgonya készül így, hol a héjában főtt megmaradt felkarikázva (de pl.rakott krumpli is ugyanígy készül), hol direkt a kockázott főtt krumpli, akár bő olajban is sütve pl.brassóihoz, vagy tepsiben különböző fűszerekkel.
Ennek az a lényege, hogy sokkal egészségesebb mert a főtt krumpli nem tud annyi zsiradékot magába szívni. Ráadásul nagyon finom belül omlós és puha, kívül pedig ropogós. Só ízét is jobban beszívja főzés közben. Na felsoroltam mi értelme, bár valószínűleg csak a költözködés volt a cél,de sebaj.😅
Kérdező javaslom, hogy a zsiradékot spray-vel oszlasd el, így kapni fog egy egyenletes vékony réteget. Ha légkeverést meg grillt is bekapcsolod, lehet sok lesz a 200 fok. Szerintem kezd el 180-on és tényleg hamar meglesz. Szilikonos sütőpapírt is tegyél alá. Jó étvágyat!
"Nem tudom mire gondolsz, de egészen biztos vagyok benne, hogy te sem arra gondolsz, hogy a megfőtt krumplit berakod sülni."
Pedig de:
"Sima, kockára vágott, sós vízben főtt krumpli van megsutve."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!