Mennyire főztök, esztek másként, mint anno a saját szüleitek?
Én 30 éves vagyok, amúgy egyszülős elég csóró családban nőttem fel, félig a nagyszülőkkel, nyilván ez is befolyásolta az étkezési szokásainkat.
Igazából elég egézsségtelenül ettünk, és sokszor ismétlődtek ugyanazok az egyszerű kaják, pl. rizses hús, paprikás krumpli, főtt tészta sajttal, liszttel berántott zöldséglevesek...
Alapvetően ritkán ettünk friss zöldségeket, max. paradicsom, paprika, uborka, néha ugye levesként borsót, karalábét, de mást nem nagyon, bár nyilván anno nem is volt ennyiféle lehetőség, nem volt ennyire hétköznapi a cukkini vagy brokkoli, inkább azt hiányoltam, hogy ennek a pár zöldségnek az elkészítésében sem volt különösebb változatosság. Gyümölcsöt főleg nem ettünk, max. almát vagy ha termett a kertben, epret vagy szőlőt.
Az "ünnepi kaja" húsleves és töltöttkáposzta volt mindig.
Persze, tudom, hogy ez nem csak azért volt, mert szegények voltunk, hanem alapból nem volt annyiféle alapanyag vagy receptötlet, mint most, nem is olyanok voltak a főzési szokások.
De én teljesen máshogy eszem ma már, sokféle zöldség-gyümölcs, magvak, tk. pékáruk akár itthon sütve, többféle fűszer, teljesen totálisan másképp főzök, mint amit otthon láttam.
Ti?
Én szeretem azokat az ételeket amiket otthon ettem. Pàr dolgot teszek màsképp hogy nem liszttel süritek a fözeleket hanem önmagàval tehat leturmixolok egy reszt es ugy.
Vagy amit lehet sütöben sütöm nem bö olajban sütve. De pl az egyik kedvencem a paprikàs krumpli hiàba csòrò ételnek van beàllítva szeretem és hagyomanyosan készitem el.
Nagyon jó konyhán nőttem fel, anyukám és leginkább anyai nagymamám szuperül, igényesen főzött. Tulajdonképpen ezen a nyomon folytattam, bár korántsem megy olyan jól és összeszedetten, mint nekik. Annyiban változtattam csak, hogy zsír helyett finomított olívaolajat használok, és csípősebben fűszerezek. Néha olyan szívesen leülnék a családi asztalhoz, és enném anyu vagy a nagymama főztjét. Boldog idők voltak.
N
Anyám hagyományosan sütött-főzött, változatosan, nagyon finomakat.
Nem volt rá jellemző, hogy az ételei csöpögtek volna a zsírtól.
Én ehhez az ízvilághoz szoktam, ez ízlik, ezt tanultam, én is eszerint főzök.
A családom teljesen egészséges, senki nem válogat és senki nincs elhízva.
Anyukám ha hazaesett munkából gyorsan csinált rántotthúst sültkrumplival aztán jónapot. Hétvégén néha mást is, de azokból ált. nem ettem, mert nem szerettem.
Most felnőttként alig eszek meg valamit, talán hetente 1x ha csinálok valami kaját, azt is csak a páromnak, én elélek szendvicsen és pékcuccokon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!