Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyire főztök, esztek...

Mennyire főztök, esztek másként, mint anno a saját szüleitek?

Figyelt kérdés

Én 30 éves vagyok, amúgy egyszülős elég csóró családban nőttem fel, félig a nagyszülőkkel, nyilván ez is befolyásolta az étkezési szokásainkat.


Igazából elég egézsségtelenül ettünk, és sokszor ismétlődtek ugyanazok az egyszerű kaják, pl. rizses hús, paprikás krumpli, főtt tészta sajttal, liszttel berántott zöldséglevesek...


Alapvetően ritkán ettünk friss zöldségeket, max. paradicsom, paprika, uborka, néha ugye levesként borsót, karalábét, de mást nem nagyon, bár nyilván anno nem is volt ennyiféle lehetőség, nem volt ennyire hétköznapi a cukkini vagy brokkoli, inkább azt hiányoltam, hogy ennek a pár zöldségnek az elkészítésében sem volt különösebb változatosság. Gyümölcsöt főleg nem ettünk, max. almát vagy ha termett a kertben, epret vagy szőlőt.


Az "ünnepi kaja" húsleves és töltöttkáposzta volt mindig.


Persze, tudom, hogy ez nem csak azért volt, mert szegények voltunk, hanem alapból nem volt annyiféle alapanyag vagy receptötlet, mint most, nem is olyanok voltak a főzési szokások.


De én teljesen máshogy eszem ma már, sokféle zöldség-gyümölcs, magvak, tk. pékáruk akár itthon sütve, többféle fűszer, teljesen totálisan másképp főzök, mint amit otthon láttam.


Ti?



2022. ápr. 23. 10:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%

Én szeretem azokat az ételeket amiket otthon ettem. Pàr dolgot teszek màsképp hogy nem liszttel süritek a fözeleket hanem önmagàval tehat leturmixolok egy reszt es ugy.

Vagy amit lehet sütöben sütöm nem bö olajban sütve. De pl az egyik kedvencem a paprikàs krumpli hiàba csòrò ételnek van beàllítva szeretem és hagyomanyosan készitem el.

2022. ápr. 23. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
93%
Teljesen. Anyukám istenien főz, én viszont nem szeretek főzni, úgyhogy rendelem a kaját. Kajafüggő vagyok, rengeteget eszem, nincsenek gátak, korlátok, amit megkívánok, azt megeszem. nálunk a családban senki sem csontváz, de azért messze nem olyan dagadtak mint én, és nem ilyen gátlástalan senki.
2022. ápr. 23. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
82%
Mi szinte ugyanúgy, de nem azért mert nem tudnánk máshogy, hanem mert azokat az ételeket szeretjük legjobban, amiket a szüleink is.
2022. ápr. 23. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
67%
Hasonlóan eszünk, férjem kevesebb húst, én több tésztát eszem, mint otthon. A fehérliszt nem egészségtelen, a teljes kiőrlésűvel szemben, nem kötelező felülni a divathullámokra
2022. ápr. 23. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
95%

Nagyon jó konyhán nőttem fel, anyukám és leginkább anyai nagymamám szuperül, igényesen főzött. Tulajdonképpen ezen a nyomon folytattam, bár korántsem megy olyan jól és összeszedetten, mint nekik. Annyiban változtattam csak, hogy zsír helyett finomított olívaolajat használok, és csípősebben fűszerezek. Néha olyan szívesen leülnék a családi asztalhoz, és enném anyu vagy a nagymama főztjét. Boldog idők voltak.

N

2022. ápr. 23. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
87%
Én teljesen máshogy eszem. Anyukám jól főzött, nagyrészt magyaros ételeket, viszonylag zsírosabban, de sokszor volt főzelék is, meg a kertben rengeteg gyümölcs termett. A cukkiniről az rémlik, hogy a 90-es években nemesítették, az én gyerekkoromban nem volt, brokkolit nem ismertük. Én sok salátát eszek, anyukám szerint a zöldségeket nem lehet nyersen megenni, a kifejezetten zsíros húsokat pl. sertéslapocka ma sem igazán szoktam készíteni, bőrös-csontos húst sem ettem meg soha, ez nem változott. Anyukám a tejtermékeket sem szerette, ritkán volt ilyesmi én kifejezetten szeretek minden tejterméket. A csicseriborsó meg csak a népdalban létezett, legalábbis azt hittem, ma szoktam készíteni. Zabpehely, müzli nem volt nálunk, nem tudom, hogy létezett-e, én szoktam enni mostanság. Ami még nagyon más, hogy nálunk mindig leves és második volt, a levest, mint ételtípust nemigen szerettem sose, nem is eszek már.
2022. ápr. 23. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
88%

Anyám hagyományosan sütött-főzött, változatosan, nagyon finomakat.

Nem volt rá jellemző, hogy az ételei csöpögtek volna a zsírtól.

Én ehhez az ízvilághoz szoktam, ez ízlik, ezt tanultam, én is eszerint főzök.

A családom teljesen egészséges, senki nem válogat és senki nincs elhízva.

2022. ápr. 23. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim válasza:
16%
Én pont az ellentettje vagyok. Múltkor voltam rokonoknál, ők először megfőzik a palacsintát, majd utána tekerik fel. Én még azelőtt feltekerem mielőtt megfőzném.
2022. ápr. 23. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
37%

Anyukám ha hazaesett munkából gyorsan csinált rántotthúst sültkrumplival aztán jónapot. Hétvégén néha mást is, de azokból ált. nem ettem, mert nem szerettem.

Most felnőttként alig eszek meg valamit, talán hetente 1x ha csinálok valami kaját, azt is csak a páromnak, én elélek szendvicsen és pékcuccokon

2022. ápr. 23. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim válasza:
94%
Én szeretem a magyar parasztos kajákat is amit anyám cainált (paprikás krumpli, husleves, sztapacska, porkolt, rakott krumpli stb.), de annyiban eszem máshogy hogy sokkal több más nepzeti ételt megszerettem, imádok curryt főzni, szererem a mexikói kajákat, olaszt stb.
2022. ápr. 23. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!