Ne öntsd le.mert a javát leőntöd- Habozd le.és csak lassan főjón- e forrjon.
2022. ápr. 17. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
2/13 anonim válasza:
Én igy készitem a csontlevest. Felteszem hideg vizben a csontos húst főni mikor felforrt beállitom, hogy gyöngyözve forrjon, ne lobogjon a viz. Leszedem a habot.ezt megsmétlem legalább kétszer utána jönnek a fűszerek só fehér bors leveskocka (igen szoktam bele tenni, vannak adalék mentesek) és be zöldségelem amit gondolsz bele sárga répa, fehér répa , zeller ,karalábé, egész hagyma, paprika, friss petrezselyem csokor.ha a zöldségek megpuhultak kiszedem, külön főzök ki tésztát és kész. Ha nem öntesz utána vizet pótlásnak főzés közben nem lesz zavaros a leves. (EZ az ÉN főzési módszerem nincs olyan HOGY KÖTELEZŐ ezt figyelembe kell venned kérdező. Ahogy neked szimpatikus úgy alakitod ki majd a saját recepted)
2022. ápr. 17. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
3/13 anonim válasza:
Jó sós vízben áztasd egy órát, akkor nem lesz zavaros
2022. ápr. 17. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
4/13 anonim válasza:
Én teljesen máshogy készítem a csontlevest mint sokan mások.
Fogom a nyers csontokat amint sűrített paradicsommal bekenek és a sütőbe helyezem őket egy 30 percre. Miután szépen megsült kiszedem és egy fazékba teszem őket. Felöntöm annyi vízzel ami pont ellepi és tele pakolom zöldségekkel. Hagyma héjastól (igen..) félbevágva, egy egész fokhagyma (szintén héjjal), majd félbevágott répa és zeller. (ezeket megpucolom) Megy még bele nálam szárzeller és fűszerek. Lassú lángon főzöm 4-5 órát. Miután ez megvan, kiszedek belőle mindent, a levet teljesen átszűröm és vissza teszem bele azokat a zöldségeket amiket meg lehet enni. (a hagymákat pl ebben az esetben nem.)
Innentől kezdve ez még alakítható 2-3 féle levessé is, ha mondjuk te májgombócot tennél bele vagy valami hasonló. De szimplán már csak így csontlevesnek is sokkal ízesibb lesz. A tésztát pedig külön kifőzöm.
2022. ápr. 17. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
5/13 anonim válasza:
Mi a habot szűrővel leszedjük😅
2022. ápr. 17. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
6/13 anonim válasza:
DEHOGY öntöm le! Az adja az egésznek az ízét!
2022. ápr. 17. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
7/13 anonim válasza:
4, ez nagyon jó, pont így kell készíteni az alaplevet, ami nem leves ;)
2022. ápr. 17. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
8/13 anonim válasza:
Én először leforrázom a csontokat, utána rakom fel főni. Így nem lesz olyan habos, és a leves sem lesz sötét.
Forrásban lévő vízbe rakom a csontot 1-2 percig és kiveszem, aztán hideg vízben kezdtem el főzni
2022. ápr. 17. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
9/13 qkker1 válasza:
Nem öntöm le és le sem habozom, éppen hogy "gyöngyözve" főzöm, szép tiszta leve lesz.
2022. ápr. 17. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
10/13 anonim válasza:
èn egy nagyobb kanàllal leszedem a habob, oszt jónapot....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!