Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csontlevesrol leontitek az...

Csontlevesrol leontitek az elso vizet?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Ti a csontlevesrol leontotek az elso vizet? Ha leontom nem lessz olyan finom ize de igy meg nem olyan szep a leve.

Habzom de az elso vizet szerintetek leontsem rola?

Karaj leves csontbol keszul


2022. ápr. 17. 08:11
A kérdező szavazást indított:
Leontom
Nem ontom le
31 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne öntsd le.mert a javát leőntöd- Habozd le.és csak lassan főjón- e forrjon.
2022. ápr. 17. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
65%
Én igy készitem a csontlevest. Felteszem hideg vizben a csontos húst főni mikor felforrt beállitom, hogy gyöngyözve forrjon, ne lobogjon a viz. Leszedem a habot.ezt megsmétlem legalább kétszer utána jönnek a fűszerek só fehér bors leveskocka (igen szoktam bele tenni, vannak adalék mentesek) és be zöldségelem amit gondolsz bele sárga répa, fehér répa , zeller ,karalábé, egész hagyma, paprika, friss petrezselyem csokor.ha a zöldségek megpuhultak kiszedem, külön főzök ki tésztát és kész. Ha nem öntesz utána vizet pótlásnak főzés közben nem lesz zavaros a leves. (EZ az ÉN főzési módszerem nincs olyan HOGY KÖTELEZŐ ezt figyelembe kell venned kérdező. Ahogy neked szimpatikus úgy alakitod ki majd a saját recepted)
2022. ápr. 17. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
17%
Jó sós vízben áztasd egy órát, akkor nem lesz zavaros
2022. ápr. 17. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
49%

Én teljesen máshogy készítem a csontlevest mint sokan mások.



Fogom a nyers csontokat amint sűrített paradicsommal bekenek és a sütőbe helyezem őket egy 30 percre. Miután szépen megsült kiszedem és egy fazékba teszem őket. Felöntöm annyi vízzel ami pont ellepi és tele pakolom zöldségekkel. Hagyma héjastól (igen..) félbevágva, egy egész fokhagyma (szintén héjjal), majd félbevágott répa és zeller. (ezeket megpucolom) Megy még bele nálam szárzeller és fűszerek. Lassú lángon főzöm 4-5 órát. Miután ez megvan, kiszedek belőle mindent, a levet teljesen átszűröm és vissza teszem bele azokat a zöldségeket amiket meg lehet enni. (a hagymákat pl ebben az esetben nem.)


Innentől kezdve ez még alakítható 2-3 féle levessé is, ha mondjuk te májgombócot tennél bele vagy valami hasonló. De szimplán már csak így csontlevesnek is sokkal ízesibb lesz. A tésztát pedig külön kifőzöm.

2022. ápr. 17. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
61%
Mi a habot szűrővel leszedjük😅
2022. ápr. 17. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
DEHOGY öntöm le! Az adja az egésznek az ízét!
2022. ápr. 17. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
31%
4, ez nagyon jó, pont így kell készíteni az alaplevet, ami nem leves ;)
2022. ápr. 17. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
47%

Én először leforrázom a csontokat, utána rakom fel főni. Így nem lesz olyan habos, és a leves sem lesz sötét.

Forrásban lévő vízbe rakom a csontot 1-2 percig és kiveszem, aztán hideg vízben kezdtem el főzni

2022. ápr. 17. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 qkker1 ***** válasza:
87%
Nem öntöm le és le sem habozom, éppen hogy "gyöngyözve" főzöm, szép tiszta leve lesz.
2022. ápr. 17. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
69%
èn egy nagyobb kanàllal leszedem a habob, oszt jónapot....
2022. ápr. 17. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!