Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miből főzzek csontlevest?

Miből főzzek csontlevest?

Figyelt kérdés

Itthon nagyon stresszesek anyáék a meló miatt! Szeretnék főzni valamikönnyűt/ olcsót! Ezért gondoltam a csontlevesre!


Sosem főztem, még nagyon levest sem! De ajánlhatok bármi mást, ami hamar megvan, és nagyon olcsó!


2013. júl. 24. 12:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Csontból.
2013. júl. 24. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
,vagy szárnyas aprólék leves ,hideg gyümölcs leves
2013. júl. 24. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
A legolcsóbb a sertés fehércsont. Olyan is van, hogy a hentes ingyen adja. De ha pénzt kérnek érte, akkor sem több 100-200 forintnál. Ennek az a hátránya, hogy fő legalább 4-5 órát, ahhoz, hogy jó legyen. Csapasd ketté a hentessel, hogy üreges legyen. Tedd fel hideg vizbe, majd ha fellforrt, szedd le a sok habot, amit feldobott a viz a tetejére. Majd főzd sós vizben l db babérlevéllel 3 órát kb. Majd zöldségeld be. Fehérrépa, sárgarépa, zeller,karalábé, krumpli, hagyma, zöldpaprika, paradicsom. Só, bors, és ezzel még kb 2 órát főzd. Ekkor szürd le az egészet, külön a csont, külön a lé, és külön a zöldség. Főzz ki egy kis tésztát, öblitsd le, és várd a dicséretet. Másik olcsó megoldás a csirke farhát. 200 ft kb, de ebből nem kell sok, elég másfél kiló mig a sertéscsontból legalább 3 kiló kell. Ugyanugy felrakod hideg vizbe, és ha felforrt, lehabozod. Ennek nem lesz olyan sok habja. Ha felforrt, azonnal be kell zöldségelni a fenti zöldségekkel, csak apróbbra kell vágni, mert a csirke farhát főzési ideje kb 1-15 ra. Ha puha a hus, ugyanugy járunk el a szüréssel mint az előbb. Ezek legalább 6 tényér levesek, vagy több. Nem is kell drágább alapanyag a jó leveshez. Sok sikert!
2013. júl. 24. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Mi a fenéért kéne a zöldségeket 2 órán át főzni?? Teljesen szétfő minden annyi idő alatt.
2013. júl. 24. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Kedves Utolsó! Ez a leirás tökéletes! A csontleves az étteremben is egész délelőtt fő. Szépen lassan, épp csak gyöngyözve. Nem fő ott szét semmi. Azért nem vágjuk vékony csikokra a zöldséget, hogy ne főjjön szét. Más a csirkénél. Még a krumpli sem fő szét, ha együtt teszed a körömpörköltbe, kuktába. Próbáld ki.
2013. júl. 24. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

[link]



vvégűl erre esett a választásom! 14/L

2013. júl. 24. 13:56
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

Hát ez elég messze van a csontlevestől, de biztos finom lesz...

Más: Kipróbáltam, szétfő.

2013. júl. 24. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Okos enged....
2013. júl. 24. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

"Okos enged..."

Nem tudom ez mit akar jelenteni, de attól, hogy tévedtek nem lesztek okosabbak.

2013. júl. 24. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!