Miért ilyen szálas kemények mindig a sonkák, amikor áztatom előtte, főzőlében hagyom kihülni, a gyorspácolt sonkák nem lennének ilyen szálasak és puhábbak is?
A fajtájától függ. PL egy kötözött sonka mindig szárazabb, mint pl egy bármilyen gyorspácolt (utóbbi eléggé fel van vízezve, tehát azt enni se akarod). viszont egy zsírosabb fajta pl tarja sokkal szaftosabb
ugye a főzés után ami az állagát adja az nagyrészt a sonkafélében lévő zsíradék
Igen, a gyorspácoltat sokkal könnyebb puhára főzni.
Hogy a tieden mit kell változtatni, sajnos nem tudom, csak a felsprolt tippeket ismerem.
A gyorspácolt gyakorlatilag nyers, füstízü lével bekenve és megszárítva, semmi köze a rendesen elkészített sonkához.
A hagyományos meg akkor lesz tényleg puha, ha eleget ázik - a sózás-pácolás-füstölés során veszített vizet vissza kell szívnia, és ehhez pár óra nem elég, egy map, de sokszor kettö is kell neki.
A hagyományos parasztsonka akkor szálas, ha nincs rendesen pácolva és füstölve, és ha nem volt jól felhízlalva a disznó.
Sajnos nehéz jót kifogni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!