Miért nem krémesedik/sűrűsödik be?
Rafaello krémet szerettem volna készíteni tortához.
Sűritett tej, vaj, fehér csoki, és kókusz kell bele a recept szerint.
Megolvasztottam a vajat, és a csokit, majd belecsurgattam a tejet, és belekevertem a kókuszt..
Hűtőben van 2-órája, de nem sűrű.
Az üveges verzió nem jó, túl híg, az gyakorlatilag egy 7,5 %-os zsírtartalmú tej. A recept tuti a rendes, majonéz sűrűségű sűrített tejre vonatkozott, amit tubusban lehetett kapni, állítólag már nincs sehol. Itt a gyakorin is van számtalan kérdés, hol lehet venni.
Úgyhogy az üveges sűrített tej esetén a megnevezés végtelenül félrevezető, ugyanis az csak egy magas zsírtartalmú tej.
Nézd csak meg az összetevőket, az üvegesben csak tej van, és folyékony, önteni lehet.
A tubusos, hagyományos értelemben vett sűrített tej nem folyik, kinyomni tudod, van kanállal a konzervből kiszedve úgymarad, legtöbb esetben cukrozott, és tejen kívül tejmasszát, cukrot tartalmaz.
Koszi, akkor ezt benéztem.
Nem tudtam hogy van különbség.. Ment a kukába.
Köszönöm a válaszokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!