Mit főzzek ezekből? Valami jó ötlet?
Ez van itthon :
- 2 konzerv csicseriborsó
- 250gr túró
- rèpa, cékla, rukkola, jégsaláta
- leveles tészta
- tej
Saláta, amit csináltam (túró és cékla nélkül) de elég ízetlen volt..
Gyakorlatilag ezt, csak a hús helyett a répa-cékla-csicseriborsó menjen. Ha nincs tojásod, akkor ha összepépesítesz kb 100g csicseriborsót, az elég jól be fogja sűríteni. Mellé mehet a saláta.
A céklát mivel tudom ízesíteni, mit "szeret"?
Pl. Joghurt/kapor/medvehagyma/majonéz?
Csicseriborsóból humuszt csinálnék. A leveles tésztát natúr megsütném, és a humusszal lekenve, rá a salátaféléket halmoznám.
Esetleg van otthon joghurtod? Abból lehet klassz kis salátaöntet.
Ha villantani akarsz, akkor csinálhatsz céklás humuszt, fantasztikus színe lesz.
A csicseriborsó konzerv levét felverném, csorgatnék hozzá olvasztott csokit, isteni csokihab lesz belőle (aquafaba) Ugyanúgy működik, mint a tojásfehérje. Nincs csicseriborsó íze, olyan íze lesz, ahogyan ízesíted.
A céklából én most a céklakrémlevesre vagyok rágyógyulva: olíva, hagyma, fokhagyma, gyömbér megpirítjuk. Aztán a sült céklával (sütőben hámozatlanul becsomagolod alufóliába, és megsütöd, ha kihűlt, nagyszerűen le lehet húzni a héját) átforgatod, felöntöd vízzel, némi kókusztejjel, leturmixolod, és végül némi chili is mehet bele ízlés szerint. Tálalásnál tökmagolaj és pirított tökmag. De bármilyen más mag is megteszi, ami otthon van: dió, mogyoró, napraforgó.
A túróból túrógombócot vagy túrófánkot csinálnék. Ezeket lehet édesen, vagy sósan is. Akár főétel, de köretnek is kiváló sok kaporral, valamilyen szaftos fogáshoz.
Ha mindenképp össze akarod hozni a céklát a rukkolával, azt én első gondolatra pizzán tudnám elképzelni. Persze előfőzött/sütött a cékla.
A medvehagyma mindenhez megy, amihez a fokhagyma/hagyma illik. Tehát mindenhez :D Simán belevagdosnám a sós túrógombócba/túrófánkba.
A sárgarépából csinálnék egy klassz kis salátát, pl ezt:
Vagy összehozhatod a csicseriborsót és a répát egy fantasztikus főzelébe Főzelékes Feri nyomán, ezt már többször megcsináltam, isteni:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!