Hogyan lehet feldobni a párolt rizs köretet?
Ahogy én szoktam:
- sós
- delikátos
- petrezselymes
- tojásos
- zöldséges( kukorica, borsó, répa)
Van más ötletetek?
hát én delikátot tuti nem tennék bele, szemét az egész
inkább csak válogass össze vegyes zöldfűszereket
mi általában beleteszünk pár marok mirelit kifőzött kukoricát vagy borsót
vagy rizottó jellegűre csináljuk, de csak főzés után keverünk bele vajat, sajtot, esetleg kis fehérbort is a főzővízhez
-szójaszósz,osztrigaszósz,tojás,zöldségek,tofu
-ez elég prosztó,de néha megkívánom: ketchup+ sajt belereszelve,megolvadva
-rizs,majonéz,kukorica
-tonhal,zöldségek,paradicsomszósz
-rizotto
-currypor, vagy currypaszta kevés kókusztejjel+zöldségek
-erdei gombák,kakukkfű,bors,petrezselyem+ rizs összekeverve
Amúgymeg mikor épp mi van itthon, gyakorlatilag én bármit elkészítek rizzsel vagy kölessel amit tésztával szokás általában..
Nagyon apró gyufaszálra/juliennere vágott cukkinivel és petrezselyemmel, ha köret.
Furcsán hangzik, de lencsével is finom, illetve sült hagymával, akár a kettőt egyszerre. Utóbbit érdemes otthon készíteni zsírosan-olajosan, a száraz bolti szerintem kevésbé passzol hozzá.
A már említett közel-keleti sáfrány/kurkuma plusz mazsola kombinációt még a végtelenségig lehet bővíteni. A mazsola mellé datolya, gyalult mandula, dió vagy pekán, a savanykásság miatt szumák vagy gránátalmamelasz is mehet. Ha ehhez is teszel lencsét, kész az iráni konyha egyik népszerű étele, az adas polo. Kb. bármilyen hússal isteni, ami nem csontszáraz, sült csirke, saslik, darált húsos kebab.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!