Ki hogyan készíti a borsos tokányt?
Kérdező, a tokánynak az a definíciója, hogy elfekvő zöldségekből és nyesedékből készítesz valami emberi fogyasztásra alkalmas moslékot. Ebből adódóan nem szokás recepttel és kiméricskélt hozzávalókkal rákészülni.
Ettől még a google találni fog neked recepteket, mert nem te vagy az egyetlen, aki szereti nosztalgiázva újraélni gyermekkora menzai csúcsélményeit. De ha receptből és direkt erre a célra vásárolt hozzávalókból főzöd a tokányt, akkor rosszul csinálod, és a tokány szellemiségét gyalázod meg.
Elvileg lehet készíteni bármilyen húsból, de nálam a borsos tokány gyakorlatban kizárólag marhából készül.
Én most a borsos tokányra válaszolok, nem a borsós tokányra, mert az más étel.
Vékony csíkokra vágott marhát vöröshagymán többszörösen visszapirítok zsírjáig, mindig kevés vizet hozzáadva, lepirítva, víz pirítás, míg omlós nem lesz. Az utolsó körben őrölt fekete borsot teszek hozzá. Nálam ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!