Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogyan készíti a zöldborsós...

Ki hogyan készíti a zöldborsós tokányt?

Figyelt kérdés
2021. okt. 24. 06:49
 1/7 anonim ***** válasza:
50%
Hagyma, paprika, hús. Mikor majdnem kész, megy rá a borsó.
2021. okt. 24. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
45%
Se hagyma - sem paprika! Tokanyban bors van es fustolt szalonna (meg persze a zoldborso, ha zoldborsos tokany) ... a hust hosszukasra kell vagni es dinsztelni (nem piritani)! ... ez a tokany :)
2021. okt. 24. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
67%
Hagymát üvegesre párolok, ráteszem a csíkokra vágott húst, átsütöm, sózom, borsozom, fokhagymát is lehet hozzátenni, és kevés vízzel (vagy fehér borral) megpárolom. Ha a hús majdnem puha, hozzáteszem a borsót, még 15-20 percig fözöm. Utána tejfölt keverek bele.
2021. okt. 24. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
51%
Úgy látom mindegy hogy készíteném csak lepontoznák.😁
2021. okt. 24. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
56%

Ezt találtam neked, de én nem így készítem, mert nem tokány, hanem "nevenincs", anyóstól tanult inkább pörkölt zöldborsóval, köretnek tarhonya, vagy rizs...

Szóval először a zöldborsós tokány:

[link]


Anyósomtól tanult és nagyon finom, szintén egyszerű:

Hagymát pirítok, felkockázom a húst, fehéredésig átforgatom borssal, sóval, kevés őrölt köménnyel, pirospaprikával, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Teszek bele egy paradicsomot, fél TV-paprikát, vagyis egyszerű pörköltalap. Fedővel lefedem. Amikor a hús majdnem puha, beleteszem a borsót, és addig főzöm, 10-15 perc, míg a borsó is megfő. Felveszem a lángot, és a forrásban lévő pörköltbe fél maréknyi réteslisztet szórok apránként. Ha kiforrt a liszt íze, kész is van. Közben a tarhonya is elkészül. Próbáld ki, tényleg finom.

2021. okt. 24. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
56%
4., én felpontoztalak, mert a tokányról írtál, az valóban lehet tejfölös is. Remélem, látod. :) Én egy másik verziót írtam. Szerintem tartsuk tiszteletben a másik receptjét. Pont a kajás kategória az, ahol sok-sok verzió létezik bizonyos ételekre. (5. voltam.)
2021. okt. 24. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
37%

A tokany nem apropecsenye es foleg nem porkolt!!!


[link]

2021. okt. 24. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!