Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki,hogy készíti a rántott...

Ki,hogy készíti a rántott csirkecombot? Arra az igazi jó puha omlós rántott combra gondolok. Mert sajnos mostanában kívül égett kemény, belül meg nyers rántott csirkecombbal találkozom.

Figyelt kérdés

2020. dec. 1. 19:42
 1/7 anonim ***** válasza:
45%
Frituba
2020. dec. 1. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
95%

rá szoktam tenni első körben a serpenyőre egy fedőt, és ha nem is takarékra, de lejjebb veszem a lángot. ha ez az oldal megsül (nyilván így lassabban pirosodik, de közben belül is átsül), akkor értelemszerűen megfordítom és pirosra sütöm. ekkor már fedő nélkül.

panírozás előtt - ha túl vastag a comb - belevágok egy éles késsel a csont mellé

2020. dec. 1. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
35%
Én nem panirozokhanem siman sütom ki tepsiben elosszor kb 20 percet sutom utána 10 percenként meglocsolom barna sörrel. Tökéletesen puha lesz a hús viszont a bőre megpirul és ropogós lesz (kellemesen)
2020. dec. 1. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad túl forró olajban sütni, mert akkor fordul elő, hogy kívül hamar megsül, belül viszont nyers marad.
2020. dec. 1. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
43%
a gúgliba írd be a kérdést, vagy nézd meg a jutubon. Ott találsz tökéletes rántott combot
2020. dec. 1. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én szinte mindent rántott húst fedő alatt sütök alacsony fokozaton 25-30 percig.

Közben forgatom párszor, és mikor már a bunda kezd aranysárga lenni akkor fedő nélkül magasabb lángon megbarnítom.

A karaj és a filézett csirkecomb a legfinomabb így. De a zöldségek is sokkal puhábbak/omlósabbak leszek ha 15-20 percet fedő alatt sülnek.

Igazából ez egy párolási folyamat, ahol a fedő miatt a gőz átjárja a sültet.


Sógorom szokása hogy a "bécsi szeletet" nagy lángon forró olajban 8-10 perc alatt kisüti, aztán a végeredmény olyan lesz mint a cipőtalpa. Ha kihűl akkor meg kb. ehetetlenül kiszárad és megkeményedik.

2020. dec. 2. 03:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is födő nélkül, közepes lángon, közben forgatva, majd amikor már puha, akkor födő le, lángot magasabbra, és gyorsan megpirul a külseje. Persze akkor is forgatni kell, és nem szabad ott hagyni, mert percek alatt kész!
2020. dec. 2. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!