Ki,hogy készíti a rántott csirkecombot? Arra az igazi jó puha omlós rántott combra gondolok. Mert sajnos mostanában kívül égett kemény, belül meg nyers rántott csirkecombbal találkozom.
rá szoktam tenni első körben a serpenyőre egy fedőt, és ha nem is takarékra, de lejjebb veszem a lángot. ha ez az oldal megsül (nyilván így lassabban pirosodik, de közben belül is átsül), akkor értelemszerűen megfordítom és pirosra sütöm. ekkor már fedő nélkül.
panírozás előtt - ha túl vastag a comb - belevágok egy éles késsel a csont mellé
Én szinte mindent rántott húst fedő alatt sütök alacsony fokozaton 25-30 percig.
Közben forgatom párszor, és mikor már a bunda kezd aranysárga lenni akkor fedő nélkül magasabb lángon megbarnítom.
A karaj és a filézett csirkecomb a legfinomabb így. De a zöldségek is sokkal puhábbak/omlósabbak leszek ha 15-20 percet fedő alatt sülnek.
Igazából ez egy párolási folyamat, ahol a fedő miatt a gőz átjárja a sültet.
Sógorom szokása hogy a "bécsi szeletet" nagy lángon forró olajban 8-10 perc alatt kisüti, aztán a végeredmény olyan lesz mint a cipőtalpa. Ha kihűl akkor meg kb. ehetetlenül kiszárad és megkeményedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!