Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a jó rántott csirke alsócom...

Mi a jó rántott csirke alsócomb elkészítésének titka?

Figyelt kérdés
Már fóbiám van ettől a finom ételtől, mert mindig nyers marad a közepe. Kicsi csirkecombról ne is álmodozzunk, a legkisebb is 25 dekás. Ha lassan sütöm, zsírban tocsog, és nem is lesz ropogós, ha gyorsan, akkor meg nyers marad. A nagymamám előfőzte, de rajta kívül mástól nem hallottam ilyet.

2014. máj. 7. 21:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

HONNAN szedsz 25 dkg-os ALSÓ csirkecombot? Mert egy egész csirkecomb - alsó és felsö egyben - szokott ennyi lenni.


De elöször nagyon forró olajba kell tenni, utána kicsit csökkenteni a tüzet és fedö alatt sütni kb 5 percig, utána megfordítani és a második oldalt fedö nélkül sütni.


Vagy ami még egyszerübb, nyersen kicsontozni, úgy panírozni és sütni, akkor hamarébb átsül.

2014. máj. 7. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Túl nagy csirkecombot nem fogsz tudni átsütni, nem véletlen a "rántanivaló csirke" kifejezés. Amíg nem volt fritőzöm, így sütöttem: lábasba annyi olaj, hogy "ússzon benne a cucc, ne érjen le az aljára. Az olaj forró legyen, mikor beleteszed a húst, de ne égjen. Akkor visszavenni egy kicsit alatta a lángot, de csak annyira, hogy még gyöngyözzön a hús körül, és fedő alatt kb. 15 percig sütni. Akkor levenni róla a fedőt, megfordítani, picit feljebb a lángot, és készre sütni.
2014. máj. 7. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Én lefedve teszem bele forró olajba kis tűzőn, hogy jól átsüljön, majd a végére nagy lángra teszem.

De sütőttem már sütőben is, úgy is finom lett :)

Bár engem is érdekelne hol kani 25 dkg-os csirkecombot :D

2014. máj. 7. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:

Nem az alsó a 25 dekás, hanem az egész comb! :) Ellentmondó válaszok jönnek: van, aki lassú tűzön kezdi, és utána erősíti fel, van, aki forrón kezdi és lejjebb veszi.

A fedő alatt sütéstől a gőzben (akkor tulajdonképpen párolódik) nem veszti el a ropogósságát?

Köszönöm a válaszokat.

2014. máj. 7. 22:43
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem párolódik, mert olajban van, azért kell fedő alatt, hogy meg tudjon rendesen sülni.

Ugye nem egybe rántod ki?:D

2014. máj. 7. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
76%
Édesanyám is előfőzi, ebből lesz a finom húsleves, aztán a husikat kirántja :-)
2014. máj. 7. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 bumbi02 ***** válasza:
100%
Olajban megpirítom , aztán sütőben 160 fokon készre sütöm!:) Ropogós marad és átsül:)
2014. máj. 8. 01:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
88%

A combokat úgy sütöm vagy rántom, hogy a bőrét fellazítom, és a felső, valamint az alsó combnál is egy hegyes éles késsel beszúrok 3-4 helyen csontig. ilyenkor sózom be, a bőrt visszaigazítom és úgy sütöm illetve, ha rántotthús lesz, akkor panírozom.

A beszúrások révén teljesen át tud sülni csontig, ott ki tud szivárogni a véres nedv elfő a sütés folyamán.

Először mindig forró zsiradékban körbekapatom, majd fedő alatt lassan sütöm, és ha teljesen villapuha, akkor pirítom készre köröskörül.

De ilyen nagy combokat tényleg érdemes sütőben sütni fólia alatt, majd a végén anélkül pirítani.

2014. máj. 8. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha túl nagy, akkor csontozd ki, úgy is finom kirántva. Én egyik oldalát fedő alatt sütöm, utána leveszem a fedőt és így ropogós lesz.
2014. máj. 8. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

"A fedő alatt sütéstől a gőzben (akkor tulajdonképpen párolódik) nem veszti el a ropogósságát? "

Nem, mert először sütöd fedő alatt, és utána sül ropogósra. Ezért is nem jó szvsz, először nagy lángon sütni, mert hamar ásül a panír, és mire a hús is átsülne, meg is ég.

2014. máj. 8. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!