Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy főzzek például pudingot...

Hogy főzzek például pudingot anélkül hogy a az alja kicsit megégne?

Figyelt kérdés
Mostanában egyre többször csinálok tejbedarát meg pudingot (kislányom eddig nem igazán szerette de most egyre többször kéri) és nagyon bosszant, hogy az alja mindig leég, vagy ha nem leég akkor is minimálisan lekapja az alját. Már pár éve otthon vagyok a főzésben, de az istenért se jövök rá mit csináljak, hogy ez ne történjen meg :D (kis lángon, folyamatosan kevergetve is sokszor lekapja, bár tény hogy úgy nem mindig, de legtöbb esetben még úgy is) több edénnyel is próbáltam már, egyszerű kis lábasokkal, fazekakkal. Van külön erre a célra edény amiben nem égne le az alja? (teflon edénnyel is jártam már így többször) mellesleg villanytűzhelyem van, nem tudom ez számít - e.
2022. márc. 21. 22:15
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
71%
Nekem a márvány bevonatos edényeim oldották meg ezt a problémát. Ha azok foglaltak és kénytelen vagyok más típusú edényben készíteni, akkor igen, akármilyen kicsi fokozat, akárhogy kavarom, tuti lekozmál.
2022. márc. 22. 15:25
 22/30 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a választ vannak itt hasznosak, sőt az összes az :) (nem értem mik ezek a lepontozások emberek chill)
2022. márc. 22. 22:20
 23/30 anonim ***** válasza:
78%

Egyszerű, ha valaki minuszban van, akkor minuszra kell nyomkodni, hogy a leadott szavazat pozitívként hasznosuljon, ha meg pozitívban van az illető akkor meg pozitívra, mert akkor hasznosul.

Totálisan mindegy mit írt, a lényeg, hogy a csordaszellemben a többségben legyen az aki szavaz.

Hát ennyike a lepontozások és a felpontozások lényege. No és ez ott a legszebb amikor van 26 ezer plusz vagy minusz, de csak 2-3 válasz. Akár érdemi akár érdemtelen. Totálisan mindegy. Mert ez a gyakorikérdések.

Nekem is van két válaszom, kb ugyanaz van írva mindkettőnél, egyik felpontozva, másik lepontozva.

Egyébként a kérdésed is zagyva. Keveredik benne a gáztűzhely és az elektromos. Nem csoda, ha sokan benézik, fene fog minden kérdésnél mélyrehatóan elemezni. Aztán emiatt jöttek az egymás anyázásai... Másnál meg a reljesen értelmes kérdésre egy kanyi válasz sincs, mert mindenki kuka és nem tud valójában semmit.

2022. márc. 23. 02:39
 24/30 A kérdező kommentje:
Ez történik amikor egy intelligens ember a gyakorin próbálkozik :D én is az elején erdekes, értelmes kérdéseket írtam ki és egyikre se jött válasz vagy ha jött, akkor csak valami baromság. De azért remélem nem haragszol hogy ilyen egyszerű buta kérdést kiírtam :D.. Mellesleg mondasz valamit a pontozásokról, de én pl pont olyan vagyok, hogy ha látom valaki hasznosat írt és le van pontozva én azt azért is felpontozom
2022. márc. 24. 07:24
 25/30 anonim ***** válasza:
0%

Fölösleges. Még a humorból is törölték már a kérdésemet, pedig oda kifejezetten azért írkálnak kamuból nagy semmit, hogy meglegyen a statisztikai szám illetve azért pontoznak fel, hogy meglegyen a százalék.

A puding például mo-on azt a zacskós ipari hulladékot jelenti. Pedig távolabb nem is lehetne a pudingtól.

2022. márc. 24. 17:15
 26/30 anonim ***** válasza:
43%
Miért akkor mi a puding? Hogy készül?
2022. márc. 25. 14:17
 27/30 anonim ***** válasza:
59%
Én úgy csinálom, hogy a pudingport és a cukrot kis tejjel csomómentesre keverem. A maradék tejet felforralom, leveszem a gázról és beleöntöm a kikevert pidingot majd kb fél-1 percet keverem. Gyönyörűen besűrűsödik és nem is ég le.
2022. márc. 25. 15:44
 28/30 A kérdező kommentje:

27. Ez oké, én is így csinálom

De! Nálam már a tej leég mikor forralni szeretném 😂

2022. márc. 25. 21:00
 29/30 anonim ***** válasza:
74%
A tej azért ég le, mert nem kavarod folyamatosan és/vagy túl gyorsan melegíted.
2022. márc. 25. 21:06
 30/30 anonim ***** válasza:
78%
A tej legtöbbször azért ég le, mert vékony lábasban dobják rá a tűzre. Ha alatta lenne a fél centi vaslap akor egyenletesen melegedne, nem lenne túlforrósított területe, és vicc, de sokkal hamarabb felforr. Ugyanez igaz a vízre is a vízforraló sípolós kancsóban. Ha csak ráhajítják a tűzre, sistere mint a fene, de ha vaslap van alatta akkor semmi hangja és gyorsabban felforr. A sípolója is azért kellett, hogy tudják felforrt. (ha nem látnák a gőzit)
2022. márc. 25. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!