Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készítsem el a tejberizst...

Emese65 kérdése:

Hogy készítsem el a tejberizst,hogy ne égjen le? Hiába keverem folyton nekem mindig leég az alja.

Figyelt kérdés

#leégés #tejberizs #Hogy lesz jó?
2021. ápr. 27. 18:43
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Próbáld alacsonyabb lángon
2021. ápr. 27. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
86%

Olyan lábasban kell fözni, amit nem súroltál még soha, azaz nincs összekarcolva a feneke.

Meg a gázra tedd rá a lángelosztót - arra a vaslapra gondolok - és ne maximális lángon fözd.

Meg még egy tipp: az edényt elöször öblítsd ki hideg vízzel, úgy tedd bele a hozzávalókat, akkor kevésbé hajlamos leragadni.

2021. ápr. 27. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
2es nekünk fözőlapunk van, ott 9fokozat a legnagyobb kb 7en szoktam csinálni és leég az alja. De majd akkor veszek olyan lábast. Kb milyen arányok kellenek? 3an vagyunk a családban
2021. ápr. 27. 20:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A 9/7 az nekem nagyon magasnak tűnik, szerintem az lehet a gond. Próbáld kb. 4-es körül, bár még az is majdnem közepes. Nekem normál tűzhelyem van, de a legkisebb lángon szoktam ilyesmit csinálni (mondjuk kb. mindent, max. a tésztavíz forralásnál kapcsolok néha maxra, hogy gyorsabban forrjon).
2021. ápr. 27. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a hőfok lehet a baj. Az én indukciós főzőlapomon 6 fokozat van, abból a legmagasabbat még sose használtam, az ötödiken vizet forralok, a negyedik a legmagasabb amit főzéshez használok, az a magas láng megfelelője, a harmadik a magas-közepes, a második az alacsony-közepes, a legalacsonyabb a "lassú tűz". Ilyen gyorsan odakozmáló ételeket mint a tejberizs, tejbegríz, zabkása, puliszka szinte mindig a legalacsonyabb fokozaton főzöm, legfeljebb az elején veszem fel a másodikra hogy gyorsan felforrjon. Nem tudom a 9 fokozat hogy oszlik meg, de valószínűleg neked is valahol az első három között lesz a megfelelő.
2021. ápr. 27. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én a linkelt receptet szoktam használni, még sosem ragadt le így a tejberizs. Amúgy igazuk van azoknak, hogy felkarcolt vagy felsúrolt lábosban könnyen odakozmálnak a tejes ételek és talán tényleg túl magas a hőfok is, amin próbálod főzni.

[link]

2021. ápr. 27. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

7-es, az atomsok. Én főzni bármit max 2-őn, és kifejezetten gyorsan megsütni 4-en szoktam.


Ha hatosra veszem fel kb. fél perc alatt odéget bármit is :D

2021. ápr. 28. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Értem rendben. Köszönöm szépen a segítséget! Még sose volt fözőlapos tűzhelyem annyira még nem is ismerem kb fél éve hogy váltottunk.
2021. ápr. 28. 14:23

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!