Hogy főzzek például pudingot anélkül hogy a az alja kicsit megégne?
Figyelt kérdés
Mostanában egyre többször csinálok tejbedarát meg pudingot (kislányom eddig nem igazán szerette de most egyre többször kéri) és nagyon bosszant, hogy az alja mindig leég, vagy ha nem leég akkor is minimálisan lekapja az alját. Már pár éve otthon vagyok a főzésben, de az istenért se jövök rá mit csináljak, hogy ez ne történjen meg :D (kis lángon, folyamatosan kevergetve is sokszor lekapja, bár tény hogy úgy nem mindig, de legtöbb esetben még úgy is) több edénnyel is próbáltam már, egyszerű kis lábasokkal, fazekakkal. Van külön erre a célra edény amiben nem égne le az alja? (teflon edénnyel is jártam már így többször) mellesleg villanytűzhelyem van, nem tudom ez számít - e.2022. márc. 21. 22:15
1/30 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy egy olyan fazékban, amibe belefér az, amiben a puding van, vizet forralok, és ebbe teszem a már felmelegített, összekevert pudingot, -hogy időt spóroljak- és szépen besűrűsödik, néha megkeverem.
De lehet kapni dupla falú fazekat is, az kifejezetten ilyen célra van.
2/30 anonim válasza:
Bocsánat, kihagytam, hogy a pudingos fazék füle ráfekszik a nagyobb fazék peremére.
4/30 anonim válasza:
Igen, igazad van, egy szóban is le lehetett volna írni.:)
5/30 anonim válasza:
Mixerrel felrazom egy rész tejjel port, beleontom lábosba, többi tejet is. Az edény alját keverem
6/30 anonim válasza:
Anyám lángelosztót vagy mit tesz a gázra és úgy nem ég le.
7/30 anonim válasza:
Az én tapasztalatom az, hogy ha egy edényben egyszer már odaégett valami, akkor legközelebb is oda fog égni, hiába súrolod ki. És leginkább a tejes ételekre vonatkozik ez. Szóval új lábos, amit csak erre használsz, és nem lesz baj. Főzés előtt pedig célszerű hideg vízzel kiöblíteni.
8/30 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek :)
2022. márc. 21. 23:57
9/30 anonim válasza:
#7 Ez kizárólag a zománcozott edényekre igaz, amilyenben eleve nem szoktak pudingféléket csinálni. Kicsit erős lenne minden odaégetett puding után új edényt venni.
10/30 anonim válasza:
Én mikróban csinálom, úgy nem ég le. Közben egyszerátkeverem, mert középen kevésbé fő, mint a szélén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!