Mit csináljak, hogy ne égjen bele a muffin alja a papírba?
Muffint sütöttem, sütés közben rendszeresen ellenőriztem, hogy készen van-e és amikor már jó volt, azonnal kivettem a sütőből, de az alja beleégett. A felső kétharmada teljesen jó, finom, rendesen meg van sülve, az alja viszont teljesen bele van égve.
Hogyan kerülhetném el ezt következő alkalommal?
Van hőeloszlató tálca a sütőben?
Vagy feljebb rakni egy kicsit a rácsot?
"Mit csináljak, hogy ne égjen bele a muffin alja a papírba?"
Ne csinalj tobbet muffint! :)))
nem gázsütőd van? nekem úg yhangzik, az süt nagyon alulról
de lehet neked ilyen a sütőd, ami alulról süt jobban, ezt ki kell tapasztalni (az enyim pl jobb hátul süt jobban :D )
szóval a javaslatom nekem is hogy tedd feljebb, illetve 2-3 réteg alufóliát tegyél a sütő aljába. lehet így kicsit tovább fog sülni, viszont nem elsz alulról az a közvetlen hőhatás ami megégetné
illetve az is lehet hogy ha nem tűpróbával nézted, hanem szemre hogy megsült-e hogy csalt a szemed és túlsütötted. szóval legközelebb ajánlom, hogy 5 perccel korábban szúrj bele egy fogpiszkálót vagy hústűt és ha nem marad rajta tészta, vedd ki. akkor is ha kinézetre nem aranybarnás-pirultas, hanem nyersnek néz ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!