Honnan, hogyan tanulhatnék meg főzni?
Szeretnék elkezdeni főzni. Mikkel kezdjem? Vagy jól bevalt recepteskönyvet, internetes oldalt tudtok ajanlani?
Az alapok mennek.
Illetve Szazsu, szintén Youtube…
Utolsó voltam :)
Én annó gyerekként baromi büszke voltam magamra, hogy el tudtam készíteni egy rántottát. Utána jött a második legegyszerűbb étel, a pörkölt. Legalábbis miután megtanultam a pörköltalap elkészítését - ami a legtöbb magyar étel alapja.
Onnantól jött minden olyan étel, aminek a pörköltalap a kiindulási pontja (csirkepaprikás, paprikás krumpli, krumplis tészta, bácskai rizses hús és gyakorlatilag minden hasonló étel).
Aztán jött a rakott krumpli, a húsleves gazdagon, a fasírt, a stefánia szelet főt tojással és tökfőzelékkel, a lasagne a muszaka a curry és még sorolhatnám.
Igazából a neten le vannak írva pontosan az adott receptek - ill. vannak videók, amiket ha az ember követ, akkor ezek alapján elkezdhet kialakulni nála egyfajta "gyakorlat" az ételkészítés terén.
A fő lényeg viszont az; legyen meg benned az elhatározás a főzéssel kapcsolatban. Ez nem azt jelenti hogy megcsinálsz egy rántottát oszt csókolom. Hanem valóban motiváljon téged az, hogy az általad készített étellel másoknak örömet okozol. Ha viszont magadnak főzöl, akkor a magad irányába.
Ha az alapok mennek - ahogy mondtad is - akkor semmi akadálya annak, hogy neki tudj kezdeni egy komolyabb ételnek.
Én azt javaslom, hogy nézegess egyenlőre recepteket, ételkészítési módokat a neten. Elsősorban olyan témában, ami téged is érdekel. Az adott receptleírások alapján pedig próbáld ezeket az ételeket elkészíteni.
Aztán ha egy bizonyos szintre eljutsz, akkor már lesznek idővel egyéni ötleteid is, amivel mindig fogsz tudni egyet csavarni az adott recepten, és belevinni valami pluszt. (Ez mind az egyéni szag, ízérzék és egyéni ízlés kérdése, nem utolsó sorban a kreativitásé - de akit a "szakácskodás" rabul ejtett, annak ez úgysem lesz akadály.)
Mi értesz főzés alatt? Illetve számodra mik az alapok?
Nekem az alapok jelentik a főzést :) Van kb. egy tucat egyszerű étel, amit rendszeresen elkészítettem, kezdetben receptet követve, aztán idővel megjött a magabiztosság és már megy rutinból.
De ha főzés alatt azt érted, hogy szeretnél szinte profi szakácsként funkcionálni otthon, akkor ahhoz nyilván megfelelő könyvek, YouTube-videók, konyhai felszerelés, főzőiskola kell(het).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!