Hogyan tanulhatnék meg sütni/főzni a lehető leghatékonyabban? Ti, hogy kezdtétek?
Én nagyon szeretem a cookpadet. Letoltheto alkalmazaskent es nagyon konnyu recepteket nezni. En sokszor beirom hogy pl csirkemell vagy spagetti es ami jol nez ki es nem tunik bonyolultnak megcsinalom. Szerintem a legjobbak azok ahol lepesrol lepesre le vannak fotozva is. Illetve facebookon a receptes videok is nagyon jók.
En mai napig igy csinalom es igy is kezdtem fiatalkoromban. Barmit el tudok igy kesziteni. :)
Aranyos vagy es buszke lehetsz magadra.
YT-on rengeteg főzős csatorna van.
Hát, azért érzék is kell hozzá, na meg szerencse!
Én pl hiába csinálok bármit szájbarágós recept alapján pontosan, szinte sosem lesz jó...
Recepteket tök felesleges megtanulni, inkább értsed meg a konyhai technológiák, technikák lényegét. Az nem gáz, ha mondjuk egy mézes-mustátos csirkéhez fel kell keresned neten a szósz arányait, de receptből biztosan nem tanulod meg, hogy hogyan kell tésztát főzni, roppanós csirkemellet készíteni vagy épp hogyan kell eltérni a recepttől.
Röviden ha recepteket tanulsz be,akkor az elején lesz nagy sikerélményed, viszont hosszú távon nem leszel képes kitörni a középszerűségből.
Keress gasztro blog/vlogokat, ahol jól megfikázzák a hagyományos ételeket, nézz külföldi videókat, ahol sushi séf ad tanácsokat, és szépen lassan jönnek majd a felismerések.
Fontos, hogy a főzés közösségi tevékenység is legyen néha. Akár családdal, vagy barátokkal, sokat lehet belőle tanulni.
Van egy könyv: Szakácskönyv kétbalkezeseknek. Egészen szó szerint a nulláról kezdi, sőt, mínusznál, azzal indítva, hogy milyen edények kellenek egy konyhába.
Szuperül összeszedi az alapokat, nekem volt olyan kifejezés, amit a nagy és okos internetben nem, de ott megtaláltam. :)
Jó tanácsokat kaptál, a netes recepteldék szuperek, de én előtte elolvasnám ezt vagy más hasonló témájú könyvet, hogy az alap dolgok meglegyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!