Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy a leghatékonyabb kipattog...

Hogy a leghatékonyabb kipattogtatni a kukoricát?

Figyelt kérdés

Kaptunk pár cső pattogatni való kukoricát és nem igazán tudjuk, hogy ki pattogtatni...

Mikroban próbáltuk, de két probléma is akadt:

1. Alig a fele pattogott ki...

2. Amikor (mikroba való) műanyag dobozban akartuk pattogtatni, akkor szó szerint megolvasztotta a dobozt...


Hogy tudnám normálisan kipattogtatni?

Fűszerezés is érdekelne :)



2012. febr. 28. 07:21
 1/8 anonim ***** válasza:

Üvegtálba tenni kb.1 marék kukoricát....Pici olajat sót,letakarni egy tányérral és mehet a mikróba.

Többször meg kell nézni.Ami kész ki kell szedni a többit visszatenni.

2012. febr. 28. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

az is fontos, hogy mennyire száraz a kukorica

ha túl száraz, akkor nem pattog ki

ha ilyen időben kiteszed az ablakba pl. 2-3 órára akkor kap annyi nedvességet, hogy kipattogjon

én tűzhelyen készítem, egy edénybe teszek olajat, és mikor forró, beleöntöm a kukoricát meg a sót, majd lefedem

és egyszer csak elkezd kifelé jönni az edényből :) na akkor kell ügyesnek lenni :D

2012. febr. 28. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
mi is tűzhelyen csináltuk, egy lábosba tettünk olajat, meg sót, aztán bele a kukoricát, aztán le kell fedni. Mondjuk mi körkörösen rázogatni is szoktuk közben, nemtudom annak van-e jelentősége :)
2012. febr. 28. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ma teszek egy próbát :)

2012. febr. 28. 13:24
 5/8 anonim ***** válasza:
Azt mondja már meg valaki hogy hol kapok kukoricát natúr, amit tűzhelyen tudok kipattogtatni! Keresem már jó ideje! Kösz!
2012. febr. 28. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Hát őszintén mi ezeket a kukoricákat nagypapától kaptuk, aki a földeken termesztette, mint ahogy a takarmány vagy csemege kukoricát is...
2012. febr. 29. 09:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Hú, mi régen nagy lábasba tettük, kevés olajra. Lefedtük szitával, és rázogattuk is, van jelentősége, mert így nem is ég le olyan könnyen, meg így nem maradt a tetején, hanem helyet cserélgettek. :D

De mostmár mikrós korszak van. :D Én Vegetával szoktam enni, minenki hülyén les, aztán elismeri, hogy jó. :D De lehet kapni ilyen sültkrumpli-fűszereket, szerintem azzal sem lehet rossz.

Venni meg nagyobb boltokban lehet amúgy dobozos kukoricát, esetleg bioboltokban, de tuti lehet, mert barátnőméknek popcorn-géphez is az kell. :D Csővel nem tudom, szezonban próbálkozzatok a piacon szerintem?

2012. márc. 1. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

A lábosban fedővel lefedve sikerült kipattogtani! Sőt! Sokkal nagyobb százalékban pattogott ki, mint a mikrós kukoruica szokott!

Bár második nekifutásra szó szerint szénné égettem az egészet :) Mondjuk lehet, hogy nem a legnagyobb karikára kellett volna tenni :):):)

2012. ápr. 26. 11:09

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!