Leöblítés után is meg lehet pirítani a kölest?
Öblíteni muszáj, máskülönben kesernyés lesz, viszont pirítani is, hogy ne tapadjon össze.
Csak azt nem tudom, hogy vizes leöblített kölest hogyan pirítsam.
Elöször is nem kell leöblíteni, pirítani meg egyáltalán nem - attól lesz kesernyés ugyanis. Emellett a köles nem olyan, mint a rizs, hoyg pergösre kellene fözni, habár eléggé olyan lesz, ha normálisan készíted el.
Kimérsz a dupla mennyiségü vizet, mint a köles, megsózod, esetleg egyéb füszereket is teszel bele, felforralod, amikor rendesen fprr, belekevered a kölest, ha újra forr, akkor szorosan lefeded és elzárod alatta a tüzet. Fél óra múlva ott a puha, pergös, nem keserü kölesed!
Nem mindenki szokta pirítani a kölest, lehet pl így is:
https://www.youtube.com/watch?v=t67i1IrqFhU
Egyébként a videóban látott módon le tudod csöpögtetni a vizet, ha pirítani akarod, a többi víz pedig elpárolog a hőkezelés során
Nem eszem kölest, de legondolkoztam a kérdésen.
Mivel a hagymát is le lehet pirítani, ami gyárilag "vizes", vagy az átmosott rizst is, így feltételezem, hogy a kölest is.
1:
Ilyet én még életelemben nem hallottam, hogy attól lesz kesernyés, hogy valaki leöblíti vagy pirítja.
Külföldi videókban szinte mindenki leöblíti, sokszor pirítják is, gondolom, nem véletlenül.
Én is öblítem, és úgy kifejezetten jobb az íze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!