Ha megpenészedett az étel a tálban, attól én ehetek még abból utána Ha leöblítem meleg vízzel a penészt?
Figyelt kérdés
3 napja rizses húst ettem,viszont nem mosogattam el a tálat és megpenészedett benne az ételmaradék.Nem akarom kidobni a tálat ha nem muszáj.Most abból akarom enni a csokoládés gabonapelyhet is.2019. okt. 18. 11:16
1/11 anonim válasza:
Ha normálisan el lett mosogatva a tál, akkor használd nyugodtan.
2/11 anonim válasza:
Ne leöblítsd, hanem mosogasd el rendesen.
De amugy persze.
Szép is lenne, ha minden romlott étel után edényeket kéne cserélni...
3/11 A kérdező kommentje:
Nem penészedett volna meg ha még aznap elmosogatom de mostmár mindegy.
2019. okt. 18. 11:27
4/11 anonim válasza:
Miért ne használhatnád?
Mondjuk ne csak elöblítsd, hanem alaposan mosd/súrold el.
5/11 anonim válasza:
Ha leöblítem meleg vízzel - kitétel után attól tartok, nem vagy képben a mosogatás terén!
Csak nehogy ételmérgezés legyen a vége...
6/11 anonim válasza:
Mosogatószer használatát javaslom, tudod, az a flakonos cucc, ami a mosogatók mellett szokott lenni, fehér vagy átlátszó flakonban, JAR, PUR, ilyesmi van ráírva, ki lehet nyomni belőle a szert a szivacsra, és akkor jönnek belőle buborékok, meg citromillat, meg stb, és tudsz vele mosogatni... Kicsit hatékonyabb, mint sima meleg vízben leöblíteni egy penészes tányért.
7/11 anonim válasza:
Ha rendesen elmosogatod (nem csal vízzel), akkor nyugodtan használhatod.
8/11 anonim válasza:
Jajj már, ne idegesíts!:) Ez most komoly? A penészes táladat simán meleg vízzel akarod "leöblíteni"? Mosogasd el rendesen, mint ahogy máskor mosogatsz. Ha minden ilyen edényemet-tálamat kidobáltam volna az évek alatt, akkor nem győznék másikat venni. Minden háztartásban előfordul, hogy megpenészedik benne az étel, mégsem dobjuk ki az edényt. Nem vegyifegyvert tároltál benne.
9/11 anonim válasza:
Én ezt már nem értem.
Egyik hypoval mosná a gyümölcsöt,a másik meg a penészt melegvizzel.
Fordítsd meg, hypozd ki az edényt, melegvizzel oblitsd le a gyümölcsöt.
10/11 anonim válasza:
Ha műanyag, én kidobnám.
Ha fém vagy üveg, fertőtlenítés után használható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!