Miért kell tésztafőzéshez a vizet megsózni illetve a végén leöblíteni?
Ha só nélkül fözöd a tésztát, akkor sótlan, íztelen lesz, és ezen az utólagos sózás, illetve rátett mártás, stb sem segít, mert a tésztába bele nem megy az íz.
Az öblítés föként magyar szokás, csak ott van értelme, ahol lényeg, hogy az egyes darabok külön maradjanak (pl. nokedli). Ha valamit ráteszel (mártás, dió, sajt, túró), tésztasalátát készítesz belöle vagy mártásos ételhez adod körítésnek, akkor jobb nem leöblíteni, mert jobban rátapad, amivel eszed. Az öblítés ugyanis a felületen lévö keményítöt mossa le, aminek nincs sok értelme.
Talán ez az utolsó válasz a legjobb, mert ha sót teszel a vízbe,
nehezebben hűl le. a hideg tésztától a víz és hamarább megfő, NEM LESZ
NYÁLKÁS, nem kell öblögetni, pici zsírral elkeverni, hogy ne ragadjon és ízlés szerint SÓZNI!!!!!!
Egyesek szerint a sót a tészta magába szívja, mások szerint kifő a tésztából, kinek van igaza nem tudom, de ha tészta feljön, ki kell szedni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!