Szemüveglencse tisztítása megfelelő így? Folyóvízben leöblíteni, hígított mosogatószert rácseppenteni, folyóvízben leöblíteni. Vagy az utolsó öblítés már nem szükséges?
Öblítsd le mindenképpen a mosogatószert.
A lencse üveg, vagy műanyag? Utóbbival óvatosabban kell bánni, mert könnyebben karcolódik. De amúgy szerintem nem szükséges feltétlenül vízzel leöblíteni. A mikroszálas törlőkendő teljesen jó (már persze ha nem valami konkrétan karcoló porról beszélünk, mint szennyeződés, mert azt tényleg ajánlott előbb leöblíteni).
En is ugy szoktam mint te: bevizezem, kezmoso ra, atmosom, leoblitem es papirtorlovel attorlom.
Az a baj, hogy ha ossze-vissza fogdostam a kendo csak meg jobban osszekeni, a vizzel legalabb lemosom
Persze, de függ a szennyeződéstől. Nekem üveglencsém van a szemüvegemben, mikroszálassal törlöm, vagy puha pamuttal (pl. pamut póló), szárazon. Ha vízcsepp szárad rá, vagy ilyesmi, ennyi elég is. Makszimum rálehellek és úgy törlöm le, ritkán mosom, csak ha nagyon gáz. Nem volt még olyan, hogy megkarcolódott volna. Az üveg ebből a szempontból többet bír, mint a műanyag lencse. Nyilván az utóbbiak sem olyanok már, mint tizenpár éve, de én még mindig az üveget preferálom. Sokkal karcállóbb a műanyagnál, ezzel még az optikus sem vitatkozott, ez NEKEM összességében nagyobb előny, mint a három hátránya: könnyebben pattan el, ha leesik, nem lehet damilos és fúrt kerettel használni és nehezebb a műanyagnál (bár igazából ez csak nagyobb dioptriánál számít igazán).
Szóval az üveget biztosan lehet szárazon is törölni, de persze ésszel, a biztonság kedvéért inkább tisztító folyadékkal vagy vízzel. A műanyagot mindig mikroszálassal és tisztítófolyadékkal (esetleg vízzel, bár szerintem a keményebb víz ebben az esetben necces - de ez csak az én véleményem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!