Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemüveglencse tisztítása...

Szemüveglencse tisztítása megfelelő így? Folyóvízben leöblíteni, hígított mosogatószert rácseppenteni, folyóvízben leöblíteni. Vagy az utolsó öblítés már nem szükséges?

Figyelt kérdés
2016. máj. 9. 01:35
 1/8 TR75 ***** válasza:

Öblítsd le mindenképpen a mosogatószert.

A lencse üveg, vagy műanyag? Utóbbival óvatosabban kell bánni, mert könnyebben karcolódik. De amúgy szerintem nem szükséges feltétlenül vízzel leöblíteni. A mikroszálas törlőkendő teljesen jó (már persze ha nem valami konkrétan karcoló porról beszélünk, mint szennyeződés, mert azt tényleg ajánlott előbb leöblíteni).

2016. máj. 9. 04:40
 2/8 anonim ***** válasza:
Én csak tiszta vízzel szoktam lespriccelni és mikrószálas törlőkendővel áttörlöm, szép tiszta lesz.
2016. máj. 9. 07:58
 3/8 A kérdező kommentje:
Akkor lehet úgy, hogy első lépésben a hígított mosogatószerből teszek rá, és leöblítem a folyóvíz alatt?
2016. máj. 9. 09:27
 4/8 anonim ***** válasza:

En is ugy szoktam mint te: bevizezem, kezmoso ra, atmosom, leoblitem es papirtorlovel attorlom.

Az a baj, hogy ha ossze-vissza fogdostam a kendo csak meg jobban osszekeni, a vizzel legalabb lemosom

2016. máj. 9. 10:27
 5/8 TR75 ***** válasza:
#4 Nem mindegy, mivel törlöd, egy sima valamilyen szövet, vagy zsebkendő, vagy ilyesmi tényleg maszatolhat, a mikroszálas gyakran simán magában is tökéletes, probléma inkább a fröccsenő ételekkel van, üdítő vagy hasonlók eléggé rá tudnak száradni a lencsére, ha nem törlöd le azonnal, a jó kis pörköltszaftról, vagy húslevesről nem is beszélve :-D
2016. máj. 10. 02:32
 6/8 A kérdező kommentje:
De ha szárazon, víz nélkül törlöm meg a lencsét mikroszálas kendővel (vagy másmilyennel), akkor megkarcolódhat, nem?
2016. máj. 10. 10:54
 7/8 TR75 ***** válasza:

Persze, de függ a szennyeződéstől. Nekem üveglencsém van a szemüvegemben, mikroszálassal törlöm, vagy puha pamuttal (pl. pamut póló), szárazon. Ha vízcsepp szárad rá, vagy ilyesmi, ennyi elég is. Makszimum rálehellek és úgy törlöm le, ritkán mosom, csak ha nagyon gáz. Nem volt még olyan, hogy megkarcolódott volna. Az üveg ebből a szempontból többet bír, mint a műanyag lencse. Nyilván az utóbbiak sem olyanok már, mint tizenpár éve, de én még mindig az üveget preferálom. Sokkal karcállóbb a műanyagnál, ezzel még az optikus sem vitatkozott, ez NEKEM összességében nagyobb előny, mint a három hátránya: könnyebben pattan el, ha leesik, nem lehet damilos és fúrt kerettel használni és nehezebb a műanyagnál (bár igazából ez csak nagyobb dioptriánál számít igazán).

Szóval az üveget biztosan lehet szárazon is törölni, de persze ésszel, a biztonság kedvéért inkább tisztító folyadékkal vagy vízzel. A műanyagot mindig mikroszálassal és tisztítófolyadékkal (esetleg vízzel, bár szerintem a keményebb víz ebben az esetben necces - de ez csak az én véleményem).

2016. máj. 10. 15:27
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem optikus mondta: a legjobb törlőkendő a valamikori gyerekpelenka anyaga. Sajnos ma már ilyen nincs. Viszont találtam a Tescoba az autos osztályon törlőkendőt, ami nagyon jó, és olcsó is. Nem is karcol, mert az emberek nagyon vigyáznak az autóikra. 4 db van egy csomagban. kb 200 ft egy egy csomag, évekig eltart, mert mosható is. Ja és az egész szemüveget meg kell mosni, langyos, szappanos vízzel, majd áttörülni. Jut eszembe még nagyon jó a TV k képernyőjéhez kapható spray is. Csillogóan tiszta lesz a lencse.
2016. júl. 25. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!