Retinaleválás megállapításához speciális vizsgálat szükséges?
Vagy ezt az orvos rutinvizsgálatnál azonnal észreveszi?
Köszönöm a válaszokat!
Kedves kérdező!
Nemigazán értem a kérdésedet: ha egyszer ott vagy az orvosnál, akkor kérdezz rá, amit tudni akarsz. De ha már ott voltál, és nem említetted a dokinak, de csinált olyan mikrószkópos vizsgálatot a szemeden ( tudod, amibe úgy bele kell nézni), akkor biztos látta volna, ha baj van.
Szia! Köszönöm a válaszod!
Szeptemberben voltam a szemorvosnál, mert a jobb szememmel úszkáló homályokat láttam, amiket azóta is látok. Megnézte a szemem, bele is kellett néznem valamibe, de én akkor nem érdeklődtem, hogy milyen vizsgálatokat végzett pontosan. Azt mondta nincs probléma, előfordulhatnak ilyen homályok. De én viszont aggódom, mert olvastam, hogy a retinaleválásnak is lehetnek hasonló tünetei. És ezért kérdezem, hogy egy ilyen alapvizsgálatnál, ezt vajon megnézte-e.
Egyébként a retinaleválásnak mennyi az átfutási ideje? Azt olvastam, hogy hirtelen következik be, de mennyire hirtelen?
És még annyiban, ha tudnátok információt nyújtani, hogy fényvillanások (villámlátás) hogy jelentkeznek? Milyen időközönként és milyen színűek? A látótér melyik részén? Erről semmiféle információt nem találtam.
Köszönöm előre is! Megy a zöldkéz minden hozzászólónak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!