Ez így szükséges?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az ortopéd orvos vizsgálat közben leveteti velem a melltartómat, és megnyomja a mellem, ebből elvileg megállapítja hogy a bal oldali mellkasfél két centire előre emelkedik.
Ez már tapizásnak minősül? És szükséges ez? Lehet köze ahhoz hogy az orvos férfi?
Mert amikor egyszer-kétszer voltam gerinc vizsgálaton a gyermekorvosnál, ott ilyen nem volt. Nem mertem személyesen feltenni a kérdésemet, mert eléggé kínos és zavar. (17/L)
Minden választ köszönök! :)
Harmadik válaszoló, hasonló a problémánk, csak az én görbületem erősebb. És az a vicc, hogy a derekamban van, ezért nem értem miért így kel megvizsgálni.
Remélem, a gyermekeinek nincs semmi baja.
Gerincemet már vizsgálták meg ortopédián,de a mellem sosem tapogatta meg az orvos,nekem ez a furcsa.Én értem a kérdezőt.
Nekem a gerincem tapogatta végig nem a mellem,a mellemnek mi köze lett volna a gerinc oszlophoz?-Semmi
Abban nem látok semmit hogy a melltartót levetette,de a mell tapogatást nem értem.A mell tapogatása tuti nem volt szükségszerű.
De van orvos akinél simán a melltartót fent lehet hagyni és ugyis áttapintja a gerinc vonalát.
A gerincbántalmak mellett előfordulhat tyúkmellkas és tölcsérmell is. Néha alig lehet észrevenni szabadszemmel, viszont ezek kizárásához elengedhetetlen a kézzel történő megtapintás. De persze azt én nem tudhatom, a kérdezőnek pontosan mi is a baja. A gyermekeim azóta felnőttek, annak idején jártak úszni és tornázni, teljesen rendbe jöttek:)
Köszönöm a kérdésedet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!