A főztasakos köreteknél miért ajánlják a főzővízbe a sót?
Figyelt kérdés
Mert a csomagolásukra rá szokták írni, hogy "főzzük xy percig forrásban levő, sós vízben." .2022. febr. 24. 13:13
2/12 anonim válasza:
Ha nem tasakban hanem kimérősen Xszer annyi vízben főzöd, akkor is kell bele sót tenni. Rizsbe kuszkuszba mindenbe.
Próbáld ki egyszer sótlan vízben és meglátod, miért kell a só.
Amúgy meg miért ne kéne? A főzőtasakos pl rizs az semmi mas, ugyanaz a rizs amit kilós zacskoban megkapsz harmadannyiért, csak kiporciózva és minimálisan előfőzve
4/12 A kérdező kommentje:
Van, hogy elfelejtek bele tenni, de amúgy mindig teszek bele, de semmi változást nem veszek észre. Ugyanúgy fől meg akkor is.
2022. febr. 24. 13:58
5/12 anonim válasza:
Te ezen a héten érkeztél a bolygóra?
6/12 anonim válasza:
A zacskón apró lyukak vannak ezért kell bele a só hogy ne legyen sótlan.
7/12 anonim válasza:
Érdekes, én nagyon megérzem ha kifelejtem a sót a rizs főzővizéből, bármelyik változatot is készítem.
8/12 anonim válasza:
Talán, hogy ne legyen sótlan..??
9/12 anonim válasza:
Nem a rizs főlését befolyásolja a só, hanem az ízét: ha megsózod a főző vizet, nem lesz sótlan a rizsed.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!