Hogyan tupírozzátok a túróscsuszát?
Van aki cukorral és pörccel eszi.
Én imádom erőspaprika szósszal, mint a Pista.
Van hogy a szalonnával kolbászt is pirítok.
Egyéb vad ötlet, amit javasolnátok kipróbálasra?
Meglepnélek, ha azt mondanám, hogy eredetileg is egy tepsis étel volt? Az, hogy a rohanó életben már egyszerűsítettünk, az a lényegen mit sem változtat.
Harcsapaprikásnak gyakori körete, így együtt az a kedvenc ételem. Az személyes perverzió, de ünnepekkor, amikor egyszerre készül a kettő, én birkapörkölttel is szoktam enni.
Ja, és úgy, hogy otthon (Bács megye) nem csusza-, hanem házi gyufatésztából készítjük. Egész életemben számomra az volt A túrós tészta. Olyankor felmelegítve és piros kislábasban picit odakozmálva még jobb, mint frissen.
Én kifejezetten utálom a túrós csuszát (rossz menzás emlékek kötnek hozzá - olajban tocsogó tészta, gumiszerű szalonnadarabok, túró, tejföl csak nyomokban) és az hogy én a túrót bizonyos ételekben imádom - kőrözött - más ételekben viszont utálom - túrós csusza vagy rétes), viszont főzni szeretek. Méghozzá annyira hogy nekem a főzés a kikapcsolódással egyenlő. Öcsém pedig imádja a túrós csuszát, ezért pár alkalommal megkért engem (ugyanis ő nem tud főzni) hogy csináljak neki. Mivel én sem vagyok az egyszerű megoldások híve - azaz szeretem egy kicsit bonyolítani az egyszerű dolgokat - ezért a csuszát sem a hagyományos módon csináltam.
Találtam egy kitűnő receptet, ami annyira bevált, hogy még nekem is elnyerte a tetszésemet: https://www.youtube.com/watch?v=To4ea-D-IaM
Viszont én egy kicsit ezen is csavartam, ezért az egészre reszeltem egy jó adag füstölt mozzarellát, amit aztán utólag a sütőben jó 200 fokon rápirítottam a tetejére. Nem mondom azt hogy magamnak fogok csinálni túrós csuszát a jövőben ezek után de azt igen, hogy ilyen jóízűen nem ettem még túrós csuszát életemben. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!