Felfigyeltem rá a közelmúltban, hogy az olajban megpirított, pörkölt köménymag íze, amiből a köménymag levest szokás készíteni, enyhén emlékeztet a sült paprikás füstöltszalonna ízére, amit hagyományosan tepertővé sült formában a túrós csusza tetejére szokás rakni. Arra gondoltam, hogy ezt a pirított köménymaggal helyettesíteném, szerintetek működhet a dolog, mégpedig úgy, hogy az olajban megdinsztelt köménymaghoz adnám a tejfölt, majd kevés forralás után a túrót. És végül ehhez keverném a főtt tésztát. Szerintetek működhet ez a különös recept?
Ha számodra hasonlít rá az íze, akkor egy próbát megér.
Másnak azért szerintem ne csinálj ilyet! :D
2021. febr. 20. 04:50
2/11 A kérdező kommentje:
Közben már el is készítettem, és azt kell mondjam, nagyon finom! Még repetáztam is belőle. Mindenkinek ajánlom tehát a köménymagos csuszát.
2021. febr. 20. 05:39
3/11 anonim válasza:
Jó étvágyat! De ha csak emlékeztet a szalonna ízére akkor inkább maradnék a szalonnánál.
2021. febr. 20. 07:51
4/11 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Amiről te írsz, az nem túrós csusza,hanem túrós tészta.
Hogy köménnyel eszed vagy sem, kizárólag a te ízlésedtől függ, én biztos nem fogom, mert nem szeretem az egyben köményeket a fogam alatt.
A túrós csusza azért más, mert annál a kisütött füstölt szalonna (nem paprikás!) zsírjára szedik a tésztát, jól elkeverik és arra teszik a túrót, tejfölt és a pirított szalonna darabkákat.
2021. febr. 20. 11:13
5/11 anonim válasza:
Éjszaka főztél? :D
2021. febr. 20. 11:24
6/11 anonim válasza:
4-es: a túrós tészta és a túrós csusza közt csak annyi a különbség, hogy a tészta milyen formájú, a csusza szabálytalan darabokra tördelt tészta, nem pedig formára vágott!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.