Puha, bevállt köménymagoskifli receptet keresek! Tipp?
Köménymagos kifli.
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 1 pohár tejföl, 10 dkg margarin, 2 teáskanál só, 1,5 dl cukros tejben felfuttatott 5 dkg élesztőmegkenéshez: egy tojás, köménymag vagy szezámmag, vagy reszelt sajt
Elkészítés: A tésztához valókat összedolgozzuk, megdagasszuk kézzel vagy kenyérsütőgép dagasztó fokozatán. Meleg helyen lefedve kb. 1 óra hosszat kelesztjük.Lisztezett gyúródeszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk. A csíkokat háromszögekre vágjuk és lazán feltekerjük kifli formára. A kifliket tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük felvert tojással, egy kis sóval megszórjuk még a tetejét, és rászórjuk a köménymagot, vagy szezámmagot vagy reszelt sajtot. Előmelegített sütőben közepes fokozaton megsütjük aranysárgára.
Tipp: sonkát vagy bacont lehet a kifli belsejébe tekerni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!