Mikrohullámús melegítőben, miért olyan nehezen melegszik fel pl 5 dl halászlé? Pl mint pl 0.5 kg túróscsusza meg hamarabb melegszik.
A mikrohullámú sütő főleg a víztartalomra hat, úgy van belőve a hullámhossz.
A besugárzott energiamennyiség nem mindegy, mennyi vízben oszlik el.
Valóban a tészták általában elég gyorsan melegednek, mert a kicsi víztartalmuk állati gyorsan hevül fel és melegíti át a többi körülötte lévő anyagot.
#1 Wadmalac:
"A besugárzott energiamennyiség nem mindegy, mennyi vízben oszlik el."
Igen. Nem tudom mennyi a túróscsusza fajhője, de valószínűleg kisebb mint a halászléé.
Jó étvágyat Kérdező!
#3:
Hozzátenném, átverős ám, ha totál homogén lenne az az étel, valószínűleg simán a vízmennyiségtől függetlenül az összes, átlagos melegedés csakis fajhőtől függene.
De a kaja nem homogén. Kevés vizes, kisebb fejhőjű anyagú részei forrók lesznek, vizesebb és-vagy nagyobb fajhőjű részei meg hidegebbek.
Aztán még ez is totál borul, ha a fagyasztóból érkezik az a kaja, a jégre ez a hullámhossz nem olyan hatásfokkal hat, mint a folyékony vízre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!