Akinek másfél éves vagy valamivel idősebb a gyereke, ad neki olyan ételt, ami nagyon "szimpla" vagy kevés benne a zöldség? (krumplifőzelék, túróscsusza, stb)
A krumlifőzelékben kevés a zöldség?:))))
Miért, a krumpli micsoda? A tróscsusza tele van értékes fehérjével, nem értem ezek miért "szimpla ételek"?
Én értem mire gondolsz, én is sokáig feljavítottam a kajáját a lányomnak, vagy ilyenkor üvegest kapott, de másfél éves korától biztos nem foglalkoztam ilyesmivel, de nem tudom pontosan mikor "szoktam le róla". :)
És persze, ezekkel sincsen semmi baj, de én is úgy gondoltam, hogy nem ártott mellé, mert pl a krumpli tényleg zöldség, de nagyon magas a szénhidrát tartalma, a többi zöldség sokkal egészségesebb, ennyi!
Szerintem,ha az ember változatosan főz,és az ebéd mellett a többi étkezés is változatos,akkor semmi baj az ilyen "szimpla" ételekkel.
Krumplifőzelék speciel nálunk gyakran van,mert nagyon szeretjük tükörtojással:)
De mondjuk nálam a gyerekek nem igazán válogatósak,a nagyobbik nyersen is szívesen eszi a zöldségeket.Tészta is van,mert kisfiam nagyon szereti,van hogy vacsira kér,és csak úgy simán megenné(úgy szereti a legjobban)de ilyenkor megturbózom egy kis lenmag-szezámmag-szotyi keverékkel,illetve kukoricával,paprikával:)
Ami nálunk ritkán van az a hús...férjem eszik a munkahelyén,a gyerekek nem igazán eszik és én sem.Viszont sok hüvelyeset eszünk:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!