Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem kóstolnak főzés...

Miért nem kóstolnak főzés közben az emberek?

Figyelt kérdés

A kérdés adott.

Több embertől is hallottam már, hogy nem lett finom az étele. Kolléganőm mesélte hogy annyira sós lett a csirkepaprikása, hogy alig tudták megenni, ki kellett dobni a felét. Anyósom só helyett cukrot tett a húslevesbe, mindkét eset csak a családi asztalnál evés közben derült ki.

Jómagam hosszú évek óta főzök, mégis a mai napig hosszasan kóstolgatom az ételeimet, egyszerre csak kevés fűszert teszek bele, hiszen hozzáadni lehet, elvenni már nem annyira.

Más embereket ennyire nem zavarja ha ehetetlent főz a családnak, vendégeknek? Miért ennyire igénytelenek az emberek a főztjükre? Tisztelet természetesen a kivételnek



2022. febr. 15. 15:17
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
18%
10 mert kóstolgatod. Úgy könnyű! :D
2022. febr. 15. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/37 A kérdező kommentje:

11!

Így van! Biztosra megyek, hogy a vendégeim és a családom szeressék amit főzök. Tőlem sosem távozik úgy ember, hogy sótlan lett volna az étele. Lehet ezt biztonsági játéknak nevezni, én inkább mondanám azt, hogy megtisztelem annyira a vendégeimet, hogy nem szarom le, hogy mit adok nekik, hanem biztosra megyek.

Ha ennyire vágysz a kalandra meg az izgalmakra azt nem biztos, hogy a konyhába kéne kiélni, de te tudod ;)

2022. febr. 15. 17:08
 13/37 anonim ***** válasza:
38%
Anyám, kérdező, mekkora egy arrogáns alak lehetsz hallod... De legalább jókat főzöl, az is valami....
2022. febr. 15. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/37 A kérdező kommentje:

Értem már a szituációt ;)

Szóval te írsz nekem egy végtelenül lekezelő kommentet hogy a bénaságom nem igényesség. Erre mikor én hasonló stílusban válaszolok neked akkor meg már arrogáns leszek.

Mindenkivel olyan stílusban kommunikálok ahogyan ők velem :)

2022. febr. 15. 17:29
 15/37 anonim ***** válasza:
83%

"büszkén ki tudom jelenteni, hogy életem során még sosem lett sótlan egyetlen ételem sem "


És túl sós sem, másoknak sem???? Mert már többször belefutottam olyan esetbe, hogy a szakács szerint tökéletes az étel, ´nekem meg annyira sós volt, hogy nem tudotam megenni!

2022. febr. 15. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/37 A kérdező kommentje:

15!

Elég őszinte családom, barátaim vannak, gondolom szóltak volna. Ehelyett mindenki dicsért, vagy ha valami nem ízlett akkor szóltak. De a fűszerezésemmel nem szokott baj lenni

2022. febr. 15. 17:39
 17/37 anonim ***** válasza:
82%
Én szoktam kóstolgatni, csak nem vállalom fel nyilvánosan, mert egyre többször látom (ahogy most itt is) a fújolást meg a fintorgást, mert valaki "beleevett" az ételbe.
2022. febr. 15. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/37 anonim ***** válasza:
90%

Én nagyon-nagyon ritkán kóstolgatok, mert közel 50 éve főzök, már el sem tudnám téveszteni, hogy miből mennyi és abból mi lesz.

Részemről ez nem igénytelenség, hanem tapasztalat, miközben mások megítélése szerint is híresen jól főzök, de ennyi idő után fura is lenne az ellenkezője.

Viszont mióta bővült a családunk a menyemmel, a sóval csínján bánok, mert ha a saját ízlésem szerint sóznék a menyemnek sós lenne, így a menyem szájíze szerint főzök, mert beletenni lehet, kivenni nem.

2022. febr. 15. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/37 anonim ***** válasza:
70%
Én meg valószínűleg a 18-as menye vagyok, nagyon nem szeretem a sót. Ha csak magamnak főzök, akkor teljesen só nélkül csinálom (viszont hatmillió másik fűszerrel, nem egyszerre ugye, az ételtől függ), ha viszont másnak is, akkor illemből teszek bele egy minimálisat. Persze mondom is hozzá, hogy tessék, itt van még só, de olyan is volt már, aki nem akarta utánsózni, mert az úgy tökéletes.
2022. febr. 15. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/37 anonim ***** válasza:
61%
Nem kóstolgatok (kb. két, neccesebb étel kivételével), és nagyon finomak az ételeim. Csak pár alkalommal “rontottam el” ételt, de annak se volt köze a fűszerezéshez, csak olyankor kezdtem bele rizsfőzésbe, amikor nem volt időm figyelni, és leégett. Illetve egy alkalommal elborsoztam a húslevest, mert hiába ugyannyi borsot tettem bele, mint otthon láttam, mégis nagyon erős lett (hasonló leves mennyiségnél).
2022. febr. 15. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!