Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyérsütőben sütött kalácsot...

Kenyérsütőben sütött kalácsot elrontanám, ha tennék bele őrölt mandulát?

Figyelt kérdés
Van egy jó kalács recept, amit már kipróbáltam, de szívesen megcsinálnám mandulásan. Csak nem tudom hogy nem romlana-e el az állaga? Ha működne, hogy érdemes? A liszt legyen valamennyivel kevesebb és annyi mandula vagy az összetevőkön felül menjen bele mandula? És mennyi legyen az annyi, ami érződik is benne? Vagy legyen inkább mandula aroma?
2022. febr. 7. 15:53
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket, ki fogom próbálni.

Ma dobtam bele szeletelt mandulát. Elég sok volt, de mintha bele se tettem volna. Sajnos elég drága volt ahhoz, hogy semmi íze ne legyen. Ha elfogy ez, kipróbálom a rumos mazsolásat.

2022. febr. 8. 18:43
 22/25 anonim ***** válasza:
Finom lett?Érződik a mandula íze rendesen?Aromát nem tettél bele gondolom
2022. febr. 8. 18:48
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
A szeletelt mandulát nem bele kell tenni, hanem a tetejére! Kenés után. Jól megpirul és isteni íze van.
2022. febr. 8. 18:53
 24/25 A kérdező kommentje:

A tetejére is tettem, de inkább csak esztétikai jelentősége lett. Ha lecsipegetem és megeszem akkor csak- csak van íze de a kalapáccsal együtt nem igazán hangsúlyos.

Aromát nem tettem sajnos, de fogok legközelebb mert ez így harmatgyenge. Főleg 6-7000 Ft/kg áras mandulához képest. Pedig ettem már isteni finom mandulás sütiket. Ezek szerint azok is aromával készülhettek.

2022. febr. 9. 07:49
 25/25 anonim ***** válasza:

Valoszinu hogy igen!

Marcipanban is van minimalis

2022. febr. 9. 08:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!