Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyérsütőben sütött kalácsot...

Kenyérsütőben sütött kalácsot elrontanám, ha tennék bele őrölt mandulát?

Figyelt kérdés
Van egy jó kalács recept, amit már kipróbáltam, de szívesen megcsinálnám mandulásan. Csak nem tudom hogy nem romlana-e el az állaga? Ha működne, hogy érdemes? A liszt legyen valamennyivel kevesebb és annyi mandula vagy az összetevőkön felül menjen bele mandula? És mennyi legyen az annyi, ami érződik is benne? Vagy legyen inkább mandula aroma?
2022. febr. 7. 15:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem 10-20% nem fog benne érződni. Különben 1:1 arányban lehet a lisztet mandulára felcserélni,ha amellett döntesz. Én is a tetejére lapocskaszórást javaslom inkább, annak legalább lesz valami íze. Nem idegenkednék az aromától, nem méreg az.
2022. febr. 7. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/25 anonim ***** válasza:
67%

11. nem az a probléma, hogy méreg, mert tényleg nem az!


De olyan mértékben műmájer, hogy annak semmi köze a valódi mandulához.

Volt szerencsém - idézőjelben - kóstolni mandulának hazudott fagyit, amiben csak aroma volt. BRRRRRRRRR..... Köze nincs a valódi mandulás minőségi fagyihoz.

2022. febr. 7. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/25 anonim ***** válasza:
77%
A rendes mandulának meg nincs érezhető íze. A műnek legalább mandulaaroma íze van.
2022. febr. 7. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/25 anonim ***** válasza:
52%
13: már hogyne lenne! Kóstolj meg egy mandulafagyit a Csaba utcai olasznál, vagy a MAMO-nál...
2022. febr. 7. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/25 anonim ***** válasza:
16%
A 13-as a tipikus valaki, akinek az ízérzékelése közel nulla, ezért érzi CSAK az aroma ízét és nem az igazi, normális ízeket.
2022. febr. 7. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/25 anonim ***** válasza:
36%

15: erre mondta Molnár B. Tamás az egyik cikkében, hogy gasztronómiai Stockholm-szindróma... :)))


Az aromákkal, műtápokkal dezinformált szervezet és érzékelés ragaszkodik a műhöz, a hamis cuccokhoz.

2022. febr. 7. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/25 A kérdező kommentje:
Egyébként emiatt aggódom én is sajnos. Mert a napokban ettem rendes pörkölt mandulát és nem volt valami hangsúlyos íze. Viszont a marcipán is mandulából készül elvileg és az finom. Ezt a mandulaaromát nem értem amúgy. Ettem már azzal készült sütit és az nagyon finom volt. Hogy lehet akkor , hogy olyan aromát gyártanak, ami utánozni akar valamit, aminek meg jóformán nincs íze?
2022. febr. 7. 20:32
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az esetben nem utánozni akarja, hanem felerősíteni.

A marcipánnak a rengeteg cukortól van intenzív íze.

2022. febr. 7. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Kenyérsütőben sütött kalácsba inkább rumba áztatott mazsolát tennék. A mandulának nem lenne karakteres íze, még ha megpörkölnéd, akkor sem. Vagy relatíve túl sokat kellene bele tenni.

A kenyérsütős verzió mennyiségeiből lelopnék 10%-ot (amiből lehet, nyilván tojásból ne) és 60-80 gramm mazsolát legalább egy óra hosszát áztatnék rumban. Majd szűrőben lecsepegtetném és a gép dagasztási fázisában az utolsó 3-4 percben tenném a már kidolgozott tésztához, hogy dolgozza bele a mazsolát a tésztába.

2022. febr. 8. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/25 anonim ***** válasza:

Ez jo otlet utolso valaszolo

Vanilias cukrot is lehetne beletenni a tesztaba vagy igazi vaniliat belekaparni es meg finomabb lenne az a kalacs

2022. febr. 8. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!