Kenyérsütőben sütött kalácsot elrontanám, ha tennék bele őrölt mandulát?
11. nem az a probléma, hogy méreg, mert tényleg nem az!
De olyan mértékben műmájer, hogy annak semmi köze a valódi mandulához.
Volt szerencsém - idézőjelben - kóstolni mandulának hazudott fagyit, amiben csak aroma volt. BRRRRRRRRR..... Köze nincs a valódi mandulás minőségi fagyihoz.
15: erre mondta Molnár B. Tamás az egyik cikkében, hogy gasztronómiai Stockholm-szindróma... :)))
Az aromákkal, műtápokkal dezinformált szervezet és érzékelés ragaszkodik a műhöz, a hamis cuccokhoz.
Ebben az esetben nem utánozni akarja, hanem felerősíteni.
A marcipánnak a rengeteg cukortól van intenzív íze.
Kenyérsütőben sütött kalácsba inkább rumba áztatott mazsolát tennék. A mandulának nem lenne karakteres íze, még ha megpörkölnéd, akkor sem. Vagy relatíve túl sokat kellene bele tenni.
A kenyérsütős verzió mennyiségeiből lelopnék 10%-ot (amiből lehet, nyilván tojásból ne) és 60-80 gramm mazsolát legalább egy óra hosszát áztatnék rumban. Majd szűrőben lecsepegtetném és a gép dagasztási fázisában az utolsó 3-4 percben tenném a már kidolgozott tésztához, hogy dolgozza bele a mazsolát a tésztába.
Ez jo otlet utolso valaszolo
Vanilias cukrot is lehetne beletenni a tesztaba vagy igazi vaniliat belekaparni es meg finomabb lenne az a kalacs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!