Kenyérsütőben sütött kalácsot elrontanám, ha tennék bele őrölt mandulát?
A helyedben 10, max 15 szazalrkat a lisztbek cserelnem mandulara
Aromával hidd el, nem lesz az igazi
Valszeg kevesbe lesz foszlos de szaftosabb lesz a mandula zsirtartalma miatt
Inkább a tetejét szórd meg mandulalapocskákkal és szórócukorral.
Én nem szoktam a jól bevált kelttésztákat megbuherálni, mert máshogyan viselkedik az élesztő, tészta ha "idegen anyag" kerül bele.
Igen, ezt én is néztem, de olyan kellene mindenképp, ami megsül a kenyérsütőben, mert rettenetesen rossz a sütőm. Egy öreg nénié volt a lakás, amit bérlünk, ezer éves a sütő is. Van hogy kikapcsol menet közben, van hogy be se kapcsol, ha működik akkor meg megég benne minden.
Félek, ha a tetejét szórom, akkor semmi nem érződik majd. És amilyen drága a mandula, nem vennék, hogy csak dísznek legyen. Lehet hogy elengedem és marad a mazsolás
Az a baj, hogy az őrölt mandula nem ugyanaz mint a liszt... Tehát nem biztos, hogy úgy működik a recept, hogy 10 deka lisztet elveszel, és 10 deka őrölt mandulával helyettesíted....
Ki lehet kísérletezni persze, de nem biztos, hogy elsőre sikerül.
Dehogyis!Nem egy litert rakunk bele hanem egyetlen egy cseppet :D
Attól semmi baja nem lesz de persze mindenki csinálja úgy ahogy akarja nekem 8
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!