Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért enged vizet a hús sütés...

Miért enged vizet a hús sütés közben?

Figyelt kérdés
Csirkét sütök. Beraktam a sütőbe, lefóliáztam, sütöttem. Levettem róla a fóliát és áll a tepsiben a víz, majdhogynem ellepi a csirkeszárnyakat, combokat, a fűszer teljesen leázott róla. Idegesít, hogy állandóan így járok. Miért van ez így? Nem csak a csirkével, más hússal is.

2022. jan. 30. 10:39
 1/9 anonim ***** válasza:
50%

Egy kicsit mindig fog ereszteni hiszen van víztartalma. Kevesebbet ereszt ha pl mellet, karajt elobb korbesutod serpenyoben kergesre

A masik hogy jo minisegu hust kell venni. Aldis peldaul 35 szazalekat kiereszti vizben, piacos ugyanolyan pulykamell pedig max 20at. Iagzabol penzben ugyanannyi a szinhus amit kapsz csak az egyik vizesebb

2022. jan. 30. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
84%
próbálj házi húst venni, azok tapasztalataim szerint nem engednek ennyi vizet...
2022. jan. 30. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
61%
Sajnos ez a bolti hús átka. Olyat is hallottam már hogy vizet injekcióznak bele, hogy nehezebb legyen...
2022. jan. 30. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Hát nagyon jó. Köszönöm szépen a válaszokat.
2022. jan. 30. 11:18
 5/9 anonim ***** válasza:
50%
Igazából azért vizezik, hogy nehezebb legyen a mérlegen. Semmi más oka nincs.
2022. jan. 30. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
89%
Azt tudod csinálnim hogy grillezed. Azaz úgy sütöd, hogy a zsír-víz kifollyon belőle, de ne abban álljon. Tehát vagy rácsra teszed magasabban, vagy lógatod a levegőben, vagy forgatod a levegőben egy nyárson. Na pont ezért jobb a grillcsirke minden másnál.
2022. jan. 30. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
50%
Ez a víz injekciózás biztosan nem a bolti húsnál fordul elő. Aki látott már feldolgozó üzemi gépsort, annak ez világos kell legyen. Olyan gyorsan haladnak például a csirkék, hogy erre nincs idő. A víz jelenléte a húsban tök természetes dolog, hisz 70 százaléka víz. Ez élettani szükséglete a még élő állatnak. Ha azonos állatot vizsgálunk, akkor nem lehet 10 százalék eltérés víztartalomban a bolti és a házi közt, mert az komoly egészségügyi kockázattal jár a kevesebb vizet tartalmazó esetében. 10-12 százalékkal kevesebb víz a húsban már óriási kiszáradásnak minősül az élő szervezetre nézve.
2022. jan. 30. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
78%
Többek közt ezért fölösleges fóliát tenni a húsra sütés közben, és soha nem szoktam. Idönként a kifött levét rákanalazom a tetejére, így nem szárad ki és nem úszik a lében.
2022. jan. 30. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem véletlen, hogy a csirkecombok sütés után fele akkorák lesznek, mint nyersen..:( Nagymamáink korában ez még nem így volt.
2022. jan. 30. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!