Miért enged vizet a hús sütés közben?
Figyelt kérdés
Csirkét sütök. Beraktam a sütőbe, lefóliáztam, sütöttem. Levettem róla a fóliát és áll a tepsiben a víz, majdhogynem ellepi a csirkeszárnyakat, combokat, a fűszer teljesen leázott róla. Idegesít, hogy állandóan így járok. Miért van ez így? Nem csak a csirkével, más hússal is.2022. jan. 30. 10:39
1/9 anonim válasza:
Egy kicsit mindig fog ereszteni hiszen van víztartalma. Kevesebbet ereszt ha pl mellet, karajt elobb korbesutod serpenyoben kergesre
A masik hogy jo minisegu hust kell venni. Aldis peldaul 35 szazalekat kiereszti vizben, piacos ugyanolyan pulykamell pedig max 20at. Iagzabol penzben ugyanannyi a szinhus amit kapsz csak az egyik vizesebb
2/9 anonim válasza:
próbálj házi húst venni, azok tapasztalataim szerint nem engednek ennyi vizet...
3/9 anonim válasza:
Sajnos ez a bolti hús átka. Olyat is hallottam már hogy vizet injekcióznak bele, hogy nehezebb legyen...
4/9 A kérdező kommentje:
Hát nagyon jó. Köszönöm szépen a válaszokat.
2022. jan. 30. 11:18
5/9 anonim válasza:
Igazából azért vizezik, hogy nehezebb legyen a mérlegen. Semmi más oka nincs.
6/9 anonim válasza:
Azt tudod csinálnim hogy grillezed. Azaz úgy sütöd, hogy a zsír-víz kifollyon belőle, de ne abban álljon. Tehát vagy rácsra teszed magasabban, vagy lógatod a levegőben, vagy forgatod a levegőben egy nyárson. Na pont ezért jobb a grillcsirke minden másnál.
7/9 anonim válasza:
Ez a víz injekciózás biztosan nem a bolti húsnál fordul elő. Aki látott már feldolgozó üzemi gépsort, annak ez világos kell legyen. Olyan gyorsan haladnak például a csirkék, hogy erre nincs idő. A víz jelenléte a húsban tök természetes dolog, hisz 70 százaléka víz. Ez élettani szükséglete a még élő állatnak. Ha azonos állatot vizsgálunk, akkor nem lehet 10 százalék eltérés víztartalomban a bolti és a házi közt, mert az komoly egészségügyi kockázattal jár a kevesebb vizet tartalmazó esetében. 10-12 százalékkal kevesebb víz a húsban már óriási kiszáradásnak minősül az élő szervezetre nézve.
8/9 anonim válasza:
Többek közt ezért fölösleges fóliát tenni a húsra sütés közben, és soha nem szoktam. Idönként a kifött levét rákanalazom a tetejére, így nem szárad ki és nem úszik a lében.
9/9 anonim válasza:
Nem véletlen, hogy a csirkecombok sütés után fele akkorák lesznek, mint nyersen..:( Nagymamáink korában ez még nem így volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!