A leveles tészta miért fujódott fel sütés közben?
Figyelt kérdés
Pedig laposra gyúrtam,meg is szurkáltam,megis olyan mint egy párna.Krémes alja meg teteje lett volna.2021. okt. 24. 14:21
1/6 Andizsuzsi válasza:
Nem szurkáltad meg eléggé. A meleg levegő kitágul, felemeli a rétegeket. Ha nem tud kimenni a lyukakon (kevés, vagy kicsi a lyuk és pl. összedagad süléskor), akkor a tészta abban az állapotban sül meg. És mivel ez nem ruganyos tészta, mint a piskóta, nem tud összeesni sülés után.
2/6 anonim válasza:
Több vagy nagyobb lyukú szurkálás, meg súlyozd le, mint a linzi tésztát.
Rá is boríthatsz egy réteg valami száraz hüvelyest, (száraz tarkabab) de formára vágott sütőpapírt is tehetsz a tésztára, és úgy rá a nehezék.
3/6 anonim válasza:
2-es vagyok
legörgetsz, itt láthatod, hogy néz ki egy sütőpapír+sárgaborsóval lesúlyozott levelestészta.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi nektek,legközelebb kipróbálom így👍
2021. okt. 24. 16:15
5/6 anonim válasza:
Pont vasárnap volt a tvpaprikán Paul Flynn ír konyhájában 13:15-től. (1.rész)
Vett bóti levelestésztát, vett 1 db almát. A tésztát belerakta a tepsibe, agyonszurkálta villával, rá a megszeletelt almát majd az egészet beporcukrozta kiló vastagon és 200fokos sütőben megsütötte valami 10-15 perc alatt.
Amikor kiszedte 2 centi vastag volt körben a tészta, csak lestem. Ezek szerint így meg kell kelnie. :)
6/6 anonim válasza:
kitűnő vidi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!