Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Túl hagymás lett a padlizsánkr...

Túl hagymás lett a padlizsánkrém, szinte csíp. Mivel vehetném el az erejét?

Figyelt kérdés
Ha felrakom kicsit főzni, az segíthet? Vagy megkeseredik? Tejfölt tettem bele, majonézt nem tehetek, a lányom nem ehet tojásosat. De szerintem ha teszek még tejfölt hozzá, akkor már padlizsán íze nem lesz. 2 padlizsánhoz tettem 1 gerezd fokhagymát és egy negyed vöröshagymát 2 evőkanál tejföllel.

2022. jan. 24. 10:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
a zsíros dolgok elveszik kicsit a csípősséget, tehát több tejföl vagy tejszín. jobb az 'alig' padlizsán íz, mint ha ehetetlen
2022. jan. 24. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
megkeseredni nem fog szerintem, hiszen a padlizsán már eleve sülten került bele, nem?
2022. jan. 24. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
Okés, köszi, akkor teszek még bele tejfölt. De, sülten tettem bele, de olvastam valahol, hogy megkeseredik, ha túlsütjük...bár nem tudom mi számít túlsütésnek, mert 2 órát volt bent, és semmi baja nem lett :D Sose csináltam még padlizsánt korábban, aztán nem tudom, hogy viselkedik :)
2022. jan. 24. 11:09
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

3: szerintem attól keseredhet meg, ha megégeted... Mert ugye klasszikus módszerrel - faszénen, grillen - gyakorlatilag szenessé szokták sütni a külsejét (amit aztán lehámozol), hogy jó füstös íze legyen.

Most így készen már nem sül, csak fő....

2022. jan. 24. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
82%
A fèmtől keseredik meg, ne tedd fel főni. Tegyèl még bele majonèzt, vagy tejfölt( én nem szoktam) és csak fa, vagy műanyag kanàllal kavard
2022. jan. 24. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
77%
Ez minimális hagyma, ne csinálj vele semmit, majd összeérnek az ízek.
2022. jan. 24. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
Kérdező! Esetleg vegyél még egy padlizsánt, és keverd bele utólag.
2022. jan. 24. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

“padlizsánhoz tettem 1 gerezd fokhagymát és egy negyed vöröshagymát “


Ez egyáltalán nem sok hagyma, csípős ettől nem lehet, ott más gond lesz

2022. jan. 24. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon kevés hagyma, kizárt, hogy ettől lenne csípős.


Ettél már valaha padlizsánkrémet?


Ne sértődj meg, de a padlizsánnak nem most van szezonja, hanem nyáron. Ilyenkor aligha lesz jó ízű, olyan ez, mint a paradicsom télen. Nem szezonális = nem jó ízű.

2022. jan. 24. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

Szerintem is mástól lett csípős. A hagyma alapjában véve nem csíp.


De amiért írok, a többiek már írtak ötleteket.


Írod, hogy nem tehetsz bele majonézt (gondolom, ilyen recept alapján csináltad).

Lehet kapni tojás nélküli majonézt. Akár a Penny-ben is. Egész jó ízre és állagra is.

Későbbiekre ajánlom, ha esetleg olyan ételt csinálsz, amihez majonéz kell. Nem is drágább, mint a másik. Én is meglepődtem, jó íze van.

2022. jan. 24. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!