A szárított élesztőt miért nem kell úgy felfuttatni mint a "kocka" élesztőt?
A kockaélesztöt azért "kell" felfuttatni, mert ezzel tesztelik, hogy jó-e még, de enélkül is keleszt, ha nem rossz.
A porélesztönél ez fölösleges, mert szárított formában nem tud tönkremenni. De természetesen ezt is fel lehet futtatni, csak nem szokták.
ok.
Akkor ez eleve egy idióta elnevezés. A helyes valami olyan lenne, hogy indítsd meg vagy ébreszd fel az élesztőt... de hogy felfuttatni...
A 4-es elég butaságot mond.
Az élesztöt el kell keverni a folyadékban - nem lesüllyed az aljára! -, és amikor lekezd erjedni, akkor felhabosodik és sokkal több lesz térfogatra, mint elötte volt.
Ha túl kis tálba teszed, akkor kifut belöle, ezért is nevezik így.
(Kisgyerekeknek nagyon jól lehet élesztövel "vulkánkitörést" csinálni, ha elég szük és magasabb edényben futtatod fel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!