A dr oetkeres szárított rozskovásszal lehet olyan naan-szerű laposkenyeret készíteni?
Úgy emlékszem, hogy só-liszt-víz és eg kis olaj kellene csak bele.
Sütőprosan semmiképpen nem akarom és élesztősen sem szeretném. Ez a zacskó meg itt van már jó ideje, kipróbálnám. Nem baj, ha keleszteni kell.
Háát régen csináltam. 30dkg liszt, 1 kk só, 1 kis pohár joghurt, 2ek olaj, víz, hogy lágy tésztát kapj. Nyilván a kinyújtáskor még rengeteg lisztet felvesz. Szerintem a fűszerek rengeteget dobnak rajta! Római kömény, chili, oregánó. Joghurt nélkül meg egy keményebb tortilla jellegű a végeredmény. A sütőpor élesztő akkor fontos, ha egy pufi, vastagabb "kenyeret" vársz.
Ezek vékony tészták duzzasztó anyag nélkül csak attól emelkednek kicsit, hogy nagyon forró serpenyőben olaj nélkül készülnek, és a hirtelen hőtől buborékokat képez a tészta.
Ez az Oetkeres vacak semmit sem ér, ha megnézed a hátulján a leírást, abból is kiderül, hogy nem rozskovászt vettél, csak egy sütőadalékot, amitől olyan íze lesz a pékárunak, mintha kovásszal készült volna. Én is megjártam vele.
Naan-ból én csak élesztős receptet ismerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!