Szárított gyümölcsből süti?
Van itthon egy nagy adag liofilizált - fagyasztva szárított - gyümim (amolyan erdei gyümölcs jellegű keverék).
Arra gondoltam, hogy tennék belőle sütibe, valami bögrés kavart, vagy muffin tészta...
Viszont nem vagyok benne biztos, hogy a gyümi állaga miatt milyen lenne a végeredmény.
Érdemes előtte beáztatni? Mibe, víz, tej, gyümilé vagy egyéb? Vagy simán dobjam bele a tésztába, mikor kikavarom, elég nedvesség az neki?
Egyáltalán: ha a szárított gyümit még bedugom a sütőbe, nem lesz gáz az eredmény?
Mit gondoltok?
a liofilizált gyümölcs szerintem inkább díszítésre való! Eleve full száraz, és még drága is... Ráadásul sütés közben még tovább szárad - és még az íz is kipárolog belőle.
Normál aszalt gyümölcs való a kevert sütikbe.
Az ára igazából mellékes, hiszen itthon van, és szeretnék kezdeni vele valamit azon túl, hogy müzlibe keverem. :)
Ezért gondoltam muffinba pl, hogy a tészta belsejében legyen, ne a tetején.
De ha nem sütibe, akkor mire lehet még ezt felhasználni?
Mire lehet használni?
Tippek: szálas, nem filteres teához valamennyit hozzáadni, leforrázni. Szóval gyümölcsös tea lenne belőle, szerintem ez működne. Esetleg Pl. gyümölcsleves tetejére szórni díszítésnek, vagy natúr görög joghurtba keverni bele.
Találtam egy ilyet is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!