Az elfogyasztott gyümölcsből a bomlás során a szervezetben keletkezhet alkohol?
Figyelt kérdés
2014. febr. 14. 11:13
2/4 anonim válasza:
Valamennyi igen,ezért van egyes országokban hogy nem vezetik be a 0% toleranciát.Megengedett a 0,3,persze nem szabad beismerni hogy alkoholos italt ivott az illető!
3/4 anonim válasza:
Minimális mennyiségű akkor, ha pl. élesztőgombák is voltak az érett (túlérett) gyümölcsön, amelyek a 37 fokon a gyomorban egy ideig képesek voltak erjeszteni, míg a gyomorsav el nem pusztította őket. Ennél kellemetlenebb történések akkor vannak, ha a gyomorból gyorsan átjut az élesztő spórákat tartalmazó gyümölcs-pulp a belekbe. Ott a semleges vagy enyhén lúgos közegben aztán az életben maradt élesztő gombák (+ erjesztő baktériumok) ill. a spórákból kicsirázó és szaporodó erjesztő mikroorganizmusok vidáman működnek, a keletkező alkohol hatását meg sem lehet érezni. Viszont a keletkező szén-dioxid gázosodáshoz vezet, feszülnek a bélfalak, beindul a rotyogás és a fokozott bélmozgás következtében robbanásszerű hasmenés lép fel.
4/4 anonim válasza:
Tehát ha arra gondolsz hogy berúgsz, nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!