Van itt olyan aki próbált már abszintos, vodkás vagy bármilyen alkoholos sütit sütni? Most leginkább muffinra gondolok és nem csak rumaroma vagy likőr. Ha igen, akkor receptet tdnátok írni? én igazából attól félek hogy összeesne a süti a pia miatt.
Nyugi a pia miatt semmilyen sütemény nem esik össze :
Bátran tegyél bele olyan alkoholt amit szeretnél :.
Rumosat sokat szoktam csinálni, illetve amibe jó a rum.
Muffinnál a szesz mennyiséget számítsd be az egyéb nedves összetevőkbe, nehogy túlhigítsd, mert akkor tényleg nem sül meg.
Az alkohol szinte minden esetben jót tesz a tésztának, jobb állagot ad neki. Nekem a tejallergiás unokahugim miatt ki kellett találnom alternatívát tejes sütikre, hogy ugye a tésztában megadja valami a nedvességet, és a bor nagyon jó! Boros keksz, aprósütemény receptet tudok küldeni, bár téged azt hiszem nem az érdekel. A lényeg, hogy nyugodtan helyettesítsd a nedves hozzávalót alkohollal (nem mindig teljesen, elég csak egy részét kiváltani).
Fánk tésztájába is szokás pl rumot tenni, hogy omlósabb legyen a tészta.
Muffinoknál is ugyanez a helyzet, bár én azt még nem próbáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!