Borhűtő csak bor tárolására jó?
Nem szoktam inni, de néha desszertekhez használok ezt-azt, rumot, vermutot, likőröket, konyakot, néha bort. Mivel ilyen célokra használva lassan fogynak, sokáig csak állnak a konyhaasztalon, ami szerintem nem tesz jót nekik a meleg miatt. Viszont sajnálnám, ha emiatt egy év alatt megromlana egy több ezer forintos ital.
Érdemes venni nekik egy borhűtőt, vagy mindegy, mert a borhűtő az úgyis csak borokra jó?
A bontatlan vermutnak nem kell hűtő, de bontás után sem romlik meg, csak egyeseket (engem pl. nem) zavar az oxidált íz, ha melegen marad. Sütibe 2 év múlva is tökéletes lesz, hűtés nélkül is.
Párlatoknak és likőröknek bontás után sem kell hűtő a tároláshoz, ráadásul fektetett állapotban (mint a borhűtőben) nem is szabad őket tartani.
A boron kívül mást gyakorlatilag nincs értelme tárolni benne.
A hőmérséklet-tartományt tekintve egy valódi borhűtő használható mindenféle hűtendő ételek - italok hűtésére, mert a legalacsonyabb hűtési hőmérsékletük +5C.
De egy borhűtő - ha valóban borhűtő - olyan extra szolgáltatásokat nyújt, amire a likőrök, vermutok, ételek, stb. hűtött tárolásánál nincsen szükség. Pl.: rezgésmentes üzemelés, magas páratartalom, UV szűrős ajtóüveg,stb. stb.
A plusz szolgáltatások miatt egy borhűtő mindig drágább, mint egy "egyszerű" hűtő. Vagyis: borhűtőt alapvetően csak a borok tárolására érdemes vásárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!