Milyen alkohol a legjobb a Gundel palacsintához?
A minap készítettem Gundel palacsintát és megpróbáltam meggyújtani a kb. egy evőkanálnyi mennyiségű rumot amit ráilletve melléöntöttem, de a run nem gyulladt meg. Az Aldiban kapható 40%-os, arany sárga színű Silverstone rumot használtam.
Valamilyen részműveletet kihagytam vagy nem jó alkoholt használtam erre a célra?
Az eredeti gundel palacsintát nem flambírozzák.
Sokan keverik a crepe susette-vel amit flambíroznak, de még a serpenyőben.
egyébként rummal ízesítjük a tölteléket, és a csokoládészószba is lehet tenni.
A Gundel palacsintát eredetileg NEM gyújtják meg, ezt csak egyes éttermek vették fel szokásként, mert igy jobban el lehetett adni.
De ha feltétlen flambirozni akarod, akkor 54%-os Rumot vegyél ugyanabból a márkából, a palacsinta leygen már elötte forró, és a rumot is melegitsd meg elötte kicsit a merökanálban (vagy amiböl ráöntöd), akkor meggyullad.
Ahhoz, hogy bármit flambirozni tudj, legalább 50%-os alkohol kell, de a 60-65%-os még jobb.
Kedves hozzászólók!
Mindenkinek köszönöm a válaszát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!